Binnenkijker

“Dit interieur is te bijzonder om zomaar te veranderen”

Binnenkijken in een eighties verantwoorde villa

6 De lederen Extrasoft-zetel is van Living Divani, het grote tapijt bestaat uit 13 aan elkaar genaaide schapenvellen en is van Carine Boxy. De salontafel is een origineel stuk van Maria Pergay en de witte stoel rechts is van Joe Colombo. Het witte kunstwerk van Valerie Krause kocht Nele op Art Brussels. © Luc Roymans

Met lichte tegenzin verruilde ze haar Brusselse loft voor een vrijstaande jarentachtigvilla in Kortrijk. Maar Nele Van Doorslaer, oprichtster van de kledingwinkelketen Á Suivre, maakte er al gauw een paradijs vol vintage van.

6 Nele met dwergteckel Cartouche. © Luc Roymans

Wortelhout, rookglas, messing: het huis van Nele Van Doorslaer (35) en haar man Axel Despriet zit vol ­glamoureuze eighties elementen. De luxueuze sfeer doet allesbehalve Belgisch aan, maar deze woonst staat wel degelijk in een Kortrijkse ­villawijk. Het was Neles schoonvader die de nieuwbouw hier liet zetten in 1980. Tot vier jaar geleden woonde hij hier. Nele: “Het huis was te groot geworden voor hem alleen. Dus polste hij of Axel en ik geen interesse hadden. We woonden toen nog in een duplexloft in Brussel met zicht op het Kanaal.

cult

zine