Interieur

Binnenkijken in een omgebouwde modernistische woning met een knipoog naar ‘Mad Men’

- Marc Heldens en Isabelle Van Orshaegen
10 De betimmering van de muren in Amerikaanse eik warmt het gehele appartement op en is een knipoog naar de originele modernistische stijl van het huis. © Verne

Wat begon als louter een renovatieproject voor zijn ­architectenbureau Co.Studio, werd uiteindelijk een nieuwe thuis voor Christian Van Suetendael, die als een blok viel voor dit sterk staaltje Belgisch modernisme.

Christian van Suetendael

10 Christian van Suetendael. © Verne

- interieurarchitect

-  mede-eigenaar van ­Co.Studio in Antwerpen dat zich specialiseert in architectuur en ­interieur- en productontwerp (costudio.be) 

- verbouwde een ­modernistische jarenvijftigwoning aan het Antwerpse Te Boelaerpark tot drie appartementen 

- zelf woont hij op de eerste verdieping

10 Wonen met zicht op het park. “Een luxe.” © Verne
10 De woning is gebouwd in de jaren 50. De originele gevel met zijn gekleurde glastegels en stalen kozijnen werd behouden. © Verne

Van libanonceders tot moeraseiken en ­magnolia’s. Er staan meer dan vijftig soorten bomen en struiken in de tuin van interieur­architect Christian Van Suetendael. Of toch in het Te Boelaerpark dat aan zijn huis grenst. “Elke ochtend mag ik de kleurenpracht van het park aanschouwen als ik mijn werkdag in Borger­hout begin”, zegt Christian. “Een luxe.”

Toch was het niet alleen de omgeving die hem overtuigde om van het centrum van Antwerpen naar buiten de stadsrand te verhuizen. Het was dit modernistische icoon uit de jaren 50 dat hem overstag deed gaan.

nieuws

cult

zine