Woensdag 23/10/2019

Aangeboden door Lidl

Wat is dit?

'Aangeboden door Lidl ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Zo pimp je wild tot een verrassend feestgerecht: opvullen, oprollen en afwerken met boozy sausje

Fazantfilet is zo al een heerlijk stukje vlees. Maar vul je de filet op met romige spinazie, rol je hem in smaakvolle serranoham en serveer je hem met een pittig cognacsausje, dan staat er ineens een klepper van een feestmaaltijd op je nieuwjaarstafel. 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

4 fazantfilets (700 à 800 g)
300 g bladspinazie
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
40 g Parmegiano Reggiano, geraspt
50 g ricotta
50 g roomkaas
1/2 tl nootmuskaat
8 plakjes serranoham
16 kroketjes
400 g champignon-cognacsaus
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de fazantfilets in de lengte door, maar snijd niet helemaal door.
2. Blancheer de spinazie kort in licht gezouten water. Giet af, hak fijn en knijp er al het vocht uit. Meng er het sjalotje, de knoflook, de roomkaas, de ricotta, de Parmegiano Reggiano en 2 el olijfolie onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
3. Verdeel de vulling over de geopende filets en plooi dicht. Rol er telkens 2 plakjes serranoham rond en bind vast met keukentouw. Leg de filets in een ingevette ovenschaal, bedruppel met olijfolie en zet 40 minuten in de oven. Bedruppel regelmatig met het braadvocht.
4. Bereid de saus en de kroketjes zoals vermeld op de verpakking en serveer bij de fazantfilets.

Liever ander wild? Probeer dan deze gegride kwartel!

Beeld Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234