Maandag 14/10/2019

Aangeboden door Lidl

Wat is dit?

'Aangeboden door Lidl ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Zo maak je de kaaskorst op je ovenschotel nog krokanter en smaakvoller

Niks gezelliger dan een bourgondische ovenschotel op tafel. Door de kaas voor de korst te mengen met paneermeel en mosterd, geef je de lekkernij een topping met nog meer crunch en smaak. 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

400 g kidneybonen uit blik, gespoeld & uitgelekt
2 rode uien, in halve ringen
2 teentjes knoflook, geperst
250 g champignons, fijngesneden
1/2 groene kool, in reepjes
100 g paneermeel
100 g oude kaas, geraspt
2 el mosterd
600 g boerenchipolata
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het: 

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de ui en de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de champignons en de kool toe, kruid met peper en zout, schep goed door elkaar en roerbak 5 minuten tot de kool zacht is.
2. Schep de kidneybonen door de groenten en schep alles in een ingevette ovenschaal.
3. Meng de kaas en de mosterd onder het paneermeel. Verdeel het mengsel over de groenten. Leg de chipolata op de groenten en bedruppel met olijfolie. Zet 25 minuten in de oven tot de chipolata gaar zijn en de korst goudbruin is.

Liever een andere ovenschotel? Probeer dan onze gegratineerde ovenschotel met vis!

Beeld Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234