Maandag 21/10/2019

Advertorial van Kazen van bij ons

Wat is dit?

'Advertorial van ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

We are ‘framily’: samenwonen met vrienden

Beeld Kazen van bij ons

Cohousing: een fenomeen dat niet alleen voor hippe gezinnen is weggelegd. Jonge twintigers hokken vandaag meer dan ooit samen in de stad. Dat geldt ook voor Jeanne, Louis, Clara, Ernest, Arne en Elise. De groep vrienden nam vorig jaar de beslissing om samen te huizen in het Antwerpse en heeft daar tot vandaag geen spijt van.

Vrienden worden familie
Cohousen reikt verder dan louter financiële voordelen. ‘Na een lange werkdag is er altijd wel iemand thuis waar je samen mee kan koken, of staat er zelfs al een bordje klaar’, zegt Elise.

‘Je vrienden worden een beetje je familie’, beaamt Ernest. Ook wel ‘framily’ genoemd (friends + family). En net zoals met familie kan het weleens botsen. Soms heeft de groep een discussie of een conflict, maar dat wordt snel uitgepraat. Duidelijke afspraken zijn key. ‘Samenwonen is dan ook niet voor iedereen’, vindt Clara. ‘Je moet compromissen kunnen sluiten, anders lukt het niet.’

Het belang van gezellig tafelen
De groep probeert minstens één keer per week samen te tafelen. In de eerste plaats voor de gezelligheid, maar ook voor het groepsgevoel. Het is een kans om bij te kletsen én om afspraken te maken. Wat er zoal wordt klaargemaakt? Dat verschilt. Soms mag het wel wat meer zijn, een kaastafel bijvoorbeeld. Aan keuze geen gebrek. Een rijkgevulde kaastafel oogt niet alleen mooi, ieder vindt er wel iets naar z’n goesting. Van een zachte Damse Mokke tot de pittige Chimay. Het is een tafel met karakters en dat geldt ook voor de kazen.

Een tafel met karakters
Ook een gezellige kaastafel creëren? Met deze karaktervolle Belgische kazen wordt een etentje met vrienden gegarandeerd een succes.

Brugge Oud
Eén jaar oude kaas gerijpt onder strenge controle van de meester-kaasmaker.
Tip: als aperitiefblokje, lekker als pittig beleg of verwerkt in gerechten.

Beeld Kazen van bij ons

Passendale Classic
Een halfharde authentieke kaas met eetbare korst. Zacht van smaak.
Tip: ook lekker als broodbeleg.

Beeld Kazen van bij ons

Pas de Bleu
Een uitgesproken blauwschimmel met bitterzoete smaakbalans.
Tip: voor op de kaasplank, als dessert of in culinaire bereidingen.

Beeld Kazen van bij ons

Damse Mokke
Bolvormige witschimmelkaas. Romig en fris van smaak.

Nazareth Classic
Traag gerijpte gatenkaas. Een harde kaas met een fijne notensmaak.

Pavé à la Leffe
Een halfharde abdijkaas. Vol en romig van smaak met rijke aroma’s van Leffe bier.

Ontdek hier alle kazen met karakter.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234