Vrijdag 13/12/2019

Aangeboden door Lidl

Wat is dit?

'Aangeboden door Lidl ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Voor eens en altijd: zo maak je zelf de smeuïgste garnaalkroketten

Garnaalkroketten zijn een oer-Belgische delicatesse. En moeilijk te maken? Helemaal niet. Met dit receptje en genoeg verse garnalen bij de hand, maak je de lekkernij gewoon thuis.

Wat heb je nodig? (voor 16 kroketten)

1 blokje groentebouillon
750 ml volle melk
6 g gelatineblaadjes
120 g boter
150 g bloem (+ 6 el extra om te paneren)
3+6 eierdooiers
50 ml room
peper
zout
snuifje nootmuskaat
500 g grijze garnalen
scheutje zonnebloemolie
2 el sausbinder
100 g paneermeel
enkele takjes peterselie
1 citroen
frituurolie 

Zo maak je het:

1. Los, in een steelpannetje, het bouillonblokje op in de warme melk. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
2. Verwarm, in een kookpot, de boter op een laag vuur. Voeg de bloem toe en meng goed dooreen. Laat, al roerend, 1 minuut garen. Voeg beetje per beetje en al kloppend de melk toe tot je een homogene, dikke saus hebt.
3. Knijp het water uit de blaadjes gelatine en meng ze onder de saus. Zet het vuur af.
4. Kluts 3 eierdooiers los in de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng ze goed door het dikke beslag.
5. Meng er vervolgens de gepelde grijze garnalen doorheen.
6. Vet een vierkante of rechthoekige ovenschotel in met olie en stort er het beslag in uit tot het ongeveer 1,5 cm hoog is. Dek af met vershoudfolie. Laat minimum 4 uur, maar liefst een nacht opstijven in de koelkast.
7. Zet een bord klaar met bloem en bindmiddel, een bord met zes losgeklopte eierdooiers en een bord met paneermeel.
8. Snijd de opgesteven massa in kroketten. Haal voorzichtig een kroket uit de schaal en haal het eerst door de bloem, vervolgens door de eierdooiers en tenslotte door het paneermeel. Werk zo alle kroketten op.
9. Verwarm olie in een friteuse op 170°C en bak de kroketten in kleine porties goudbruin.
10. Serveer samen met een partje citroen en peterselie.

Nog garnalen over? Maak er dan deze lekkere tomaat-garnaal mee!

Beeld Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234