Dinsdag 21/05/2019

Update

Verdachte geschriften gevonden op toilet luchthaven van Zaventem: "Geen indicatie van gevaar"

Beeld Dieter Nijs

De inkomsthal van Zaventem werd vanavond afgesloten omdat er verontrustende geschriften in de toiletten werden gevonden. "Om 19.45 merkte iemand vreemde teksten die op de muren van de herentoiletten waren geschreven", zegt Sara Frederix van de federale politie. Op de muur in de herentoiletten stond "Allahu akhbar" te lezen en andere Arabische geschriften, samen met de melding dat er later op de avond een bom zou ontploffen. De zoekactie heeft niets verdachts opgeleverd, meldt de federale politie.

De veiligheidsmaatregelen die genomen werden nadat in de herentoiletten van de aankomsthal een dreigboodschap was aangetroffen, werden in de loop van de nacht dan ook opgeheven. Het onderzoek naar de verantwoordelijke voor de dreigboodschap loopt intussen.

Reden tot paniek is er volgens Frederix niet. "Onze mensen hebben nog niets verdachts teruggevonden. Er is geen indicatie om aan te nemen dat de teksten op de muren degelijk gevaar aanwijzen. Er werd een proces-verbaal opgemaakt. Wie de teksten op de muur heeft geschreven, weten we niet. Er is niemand aangehouden."

"Uit veiligheidsoverweging nemen we geen risico's en houden we een volledige sweeping. Die is nog steeds aan de gang. Op de luchthaven zal de hele avond een verhoogde mate van veiligheid gelden."

Die zoekactie leverde voorlopig geen explosieven of andere verdachte stoffen op. Er wordt dan ook rekening gehouden met de mogelijkheid dat de dreigboodschap afkomstig was van een flauwe grappenmaker of iemand met psychologische problemen.

"De politie stelde een perimeter in, maar niemand op de luchthaven moest geëvacueerd worden en ook de vliegtuigen worden niet aan de grond gehouden", aldus Frederix.

Beeld Dieter Nijs
Beeld Dieter Nijs
Beeld Dieter Nijs
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.