Zaterdag 18/01/2020

Aangeboden door Lidl

Wat is dit?

'Aangeboden door Lidl ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Surf en turf op z'n best? Vis en vlees maken samen van dit soepje een smaakbom

Bij surf 'n turf doe je lekker gedurfd en combineer je vlees en vis in hetzelfde gerecht. Proefde je al eens spek en zalm samen? Het is een match made in heaven, eentje die van dit romige soepje een smaakbom maakt.

Wat heb je nodig? (4 pers)

500 g zalmfilet, in repen
250 g gerookte spekreepjes
200 g maïskorrels
500 g vastkokende aardappelen, geschild & in blokjes
4 lente-uien, in ringen
1 prei, in ringen
1 el citroensap
1 l volle melk
200 ml room
1 teentje knoflook
2 el bieslook, fijngehakt
1 el tijmblaadjes
peper en zout

Zo maak je het:

1. Kook de aardappelblokjes beetgaar in licht gezouten water. Bak de spekreepjes krokant in een droge pan. Schep ze uit de pan. Doe de lente-uitjes, de maïs, de prei, de tijm en het knoflook in de pan en roerbak 5 minuten.
2. Schenk er de melk en de room bij en breng tot aan het kookpunt. Voeg de aardappelen, de zalm en het spek toe en laat zachtjes sudderen tot de vis bijna gaar is.
3. Breng de soep op smaak met het citroensap, peper en zout. Verdeel over de borden en werk af met bieslook.

Liever een lichter soepje? Dan is onze aspergesoep zeker iets voor jou!

Beeld Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234