Donderdag 20/06/2019

Op restaurant met Valentijn? Dit zijn de tips van onze recensenten

Voor een romantisch diner selecteerden we deze verrassende adressen. Beeld Shutterstock

Zoek je een klassiek menu met een twist? Een bijzondere wijnkaart, of een romantische setting? Speciaal voor Valentijnsdag verzamelden wij de beste eetadressen. Of het nu goed eten in een gezellige huiskamer is, een exclusief menu of een schotel met kleine gerechten om te delen bij een drankje: deze pareltjes moet je ontdekken.

Vlaams-Brabant

August, Lennik

August ging van start als een wijnbar met kleine hapjes, maar is inmiddels een volwaardig restaurant. Geliefd bij lokale gasten wegens de familiale sfeer, maar de keuken stijgt uit boven de makkelijk verkoopbare klassiekers.

Een viergangenmenu kost 49 euro, voor aangepaste wijnen (of bieren) komt er 29 euro bij. Voor aangepaste non-alcoholische dranken betaal je 16 euro.

www.augustwijnbar.be

Lees hier de volledige recensie: “August ging van start als een wijnbar met wat kleine hapjes, en dat is blijkbaar uit de hand gelopen. Mooi zo”

(lees verder onder de foto)

August in Lennik. Beeld RV

Tafelrond, Leuven

De kaart van Tafelrond bevat comfortabele klassiekers als ­garnaalkroketjes (19 euro, 2 stuks), toast champignon (20 euro), huisgemaakte vol-au-vent (21 euro) en sole meunière (35 euro), maar ook verrassendere combinaties als roodbaars met witloof, puree en mosterdsaus (25 euro) en een stoofpotje van ­vergeten groenten met noten en crumble (25 euro).

th4th.com

Lees hier de volledige recensie: “We voelen ons niet bedrogen bij Tafelrond, integendeel”

(lees verder onder de foto)

Mergpijpjes bij Tafelrond. Beeld RV

Antwerpen

Under the Palm Trees, Antwerpen

Een gezellig restaurant met zacht licht, warme kleuren, een ruime open keuken en twee grote muren vol palmbladeren. De kaart van UTP bestaat uit negen gerechten en vier desserten. Er is ­telkens een vegetarische optie, vis en vlees. Een mooi evenwicht tussen voldoende keuze voor de gast en genoeg overzicht voor de chef.

Voor Valentijn serveert Under The Palm Trees een vast menu van 95 euro per persoon. 

underthepalmtrees.be

Lees hier de volledige recensie: “Under the Palm Trees in Antwerpen: topniveau op tafel, relaxed in de zaal”

(lees verder onder de foto)

Under The Palm Trees is aangenaam verlicht. Beeld RV

Black Smoke, Antwerpen

De setting is even verrassend als de kaart, die gebaseerd is op de Texaanse familiekeuken. Black Smoke is gevestigd in een horecatoren van zes verdiepingen hoog, met restaurant, bar en rooftop. Bestel op de zesde verdieping een cocktail, verkas voor het hoofdgerecht naar beneden. In dit vleesrestaurant is overigens ook gedacht aan de vegetariërs.

Met meer hoofdgerechten dan vingers ligt keuzestress op de vloer, maar gelukkig is er een BBQ Bonanza met koolsalade en wedges (29,50 euro per persoon.)

blacksmoke.be

Lees hier de volledige recensie: “In dit vleeswalhalla komen vegetariërs ook aan hun trekken”

(lees verder onder de foto)

Black Smoke in Antwerpen. Beeld RV

Fons, Antwerpen

Na negen jaar ‘12, Place du Marché’ aan het Theaterplein veranderde dit modern chique restaurant in ‘Fons’, een gezellige plaats voor comfortfood. 

Het menu is een verzameling van hapjes om te delen: small bites ­(butcher’s plate voor twee, 19,50 euro), gecombineerd met klassiekers: vol-au-vent (18,50 euro), ­boerenworst met stoemp (15,50 euro), burgers en pasta; salades en ­broodjes voor de lunch. Het maakt van Fons een ongecompliceerd ­restaurant waar je binnenvalt omdat je zelf geen zin hebt om te koken. 

fonsantwerp.be

Lees hier de volledige recensie: “Eten bij Fons in Antwerpen: een beetje als thuiskomen”

(lees verder onder de foto)

In Fons is het huiskamergevoel nooit ver weg. Beeld RV

Limburg

Osteria Cellini, Leut

Het beste van Italië, dat vind je bij Osteria Cellini. Het restaurant is een gevestigde waarde in Limburg. Authentieke, smaakvolle gerechten zonder veel poespas, gecombineerd met zo’n vriendelijke ontvangst dat je je een vaste gast waant.

Een vijfgangenmenu (verrassingen van de chef) kost, exclusief drank, 55 euro per persoon.

osteriacellini.com

Lees hier de volledige recensie: “Osteria Cellini in Leut: Italië op z’n best”

(lees verder onder de foto)

Italië op z'n best: Osteria Cellini. Beeld RV

Oost-Vlaanderen

Den Engel, Etikhove

Begonnen als dorpscafé De Zwarten Engel waar je pannenkoeken, ijsjes en toasts kon eten. Vandaag heeft Den Engel een stevige gedaantewisseling ondergaan. Van gastronomische dikdoenerij is geen sprake. Wel: een hartverwarmende keuken in een nostalgische setting.

Interessant is de vijfseizoensbereidingen van groenten (23 euro). De hoofgerechten variëren van kabeljauw met puree en garnalen (28 euro) tot vol-au-vent (23 euro). 

denengel-etikhove.be

Lees hier de volledige recensie: “Den Engel doet denken aan een staminee uit lang vervlogen tijden, maar dan op een goeie manier”

(lees verder onder de foto)

Nostalgie is niet ver weg in Den Engel. Beeld RV

Brussel

Kumiko Izakaya, Brussel

Gezellig eetcafé waar je kleine schoteltjes bij een drankje kan delen. Aanrader zijn de ramen, de Japanse noedelsoep (13,50 euro). 

Het restaurant moet het verder hebben van de side dishes: brochettes (kip, varken en tofu, 10 euro), gyoza (ravioli, 17 euro), kara-age (gefrituurde stukjes kip, 5 euro) en octopus balls (vistempura, 5 euro).

kumiko.be

Lees hier de volledige recensie: “We vertrekken met de gedachte dat we Kumiko niet als een restaurant moeten zien”

(lees verder onder de foto)

Gezellige drukte bij Kumiko Izakaya. Beeld RV

Holy Smoke, Sint-Gillis

Dit is een ‘ruwe bolster, blanke pit’-zaak met bakstenen muren, een betonnen vloer, onafgewerkt en bruut, maar met de verfijning van zachte leren stoelen, beige hout en de amberkleurige muur van whiskeyflessen. 

Je moet natuurlijk van vlees houden, dit is een plaats waar geen vegetariër een voet binnenzet. Absolute aanrader voor liefhebbers van brisket (puntborst) en pulled pork (draadjesvlees).

Aanrader om met Valentijn te delen is de Meat Lovers Platter (38 euro): een halve kilo worst, brisket en ribbetjes om te delen. Omringd door koolsla, maïsbrood en pickles. Lekker in combinatie met aardappels met gerookte boter en een witloofslaatje.

holysmokebrussels.com

Lees hier de volledige recensie: “Holy Smoke in Sint-Gillis: de hemel voor wie van vlees houdt”

Holy Smoke, de plaats voor de vleesliefhebber. Beeld RV
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden