Donderdag 20/06/2019

Aangeboden door Lidl

Wat is dit?

'Aangeboden door Lidl ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van de Persgroep. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Met dit zoete ingrediënt maak je jouw kippenstoofpotje smaakvoller én gezonder

Wellicht kookte je al eens met sinaasappels, maar wist je dat clementines ook een heerlijke toevoeging aan een stoofpotje kunnen zijn? Het zoete fruit zorgt ervoor dat het gerecht barst van de smaak én voegt wat extra vitamines toe. Win-win!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

1,5 dl Pastis
5 el sinaasappelsap
4 el citroensap
2 el mosterd
4 el bruine suiker
6 à 8 clementines, gewassen & in plakjes
8 kip bovenbouten
2 grote pastinaken, geschild & in de lengte in parten
2 grote wortelen, in plakken
1 el verse tijmblaadjes
2 el peterselie, fijngehakt
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:

1. Doe de Pastis, het sinaasappelsap, het citroensap, de mosterd, de bruine suiker en 4 el olijfolie in een grote kom en kruid flink met zout en peper. Roer alles door elkaar.
2. Doe de pastinaakparten en de wortelplakken in de kom met de marinade en voeg de kippenbouten, de plakjes clementines en de tijm toe. Schep om en zet 30 minuten in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de kip met de groenten en het sap in een grote ovenschotel. Zet 45 minuten in de oven.
4. Werk af met de peterselie.

Zin in een andere ovenschotel? Probeer dan deze met gehakt en prei! 

Beeld Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden