Maandag 14/10/2019

Planeet De Prez

Leuk griezelen met horrorworstjes? Zo maak je ze

Beeld Astrid De Prez

Zet de herfstvakantie al griezelend in en ga voor dit (wan)smakelijke halloweenprojectje. 

Dit heb je nodig: keukenmesje - wienerworstjes - bladerdeeg - ketchup - sandwiches. Beeld rv

Zo maak je het

1. Maak de mummies. Snijd voor de benen een wienerworstje onderaan in de lengte 2 cm open. Maak voor de armen een insnede van zo’n 2 cm aan de linker- en rechterkant, van onder naar boven. Zo ontstaat het lijfje waar je het bladerdeeg rond kunt draaien. 
2. Snij met het keukenmesje fijne reepjes van het bladerdeeg. Drapeer deze reepjes mummiegewijs rond het worstje. Dat mag best slordig zijn. Herhaal tot het gewenste resultaat.
3. Bak af in de oven op 180°C, tot het bladerdeeg begint te kleuren – maar let op: het mag niet té bruin worden.
4. Voor de bloederige vingers: maak snedes om de plooitjes in een vinger na te bootsen. Zorg dat je de worst niet doorsnijdt. Voor de nagel snijd je een fijn schijfje af aan de voorkant van de worst. Leg de worstjes tussen de sandwiches en beklad met ketchup.

Beeld rv
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234