Maandag 24/02/2020

Een feestmaal in een-twee-drie? 15 traiteurs to the rescue

Beeld rf

Jij bent deze feestdagen chef van dienst, maar voelt de stress al opkomen. Waarom maak je het jezelf niet makkelijker door een indrukwekkend feestmaal bij een professional te bestellen? Goesting Magazine selecteerde 15 toptraiteurs voor ieders smaak en budget. Volg Goesting op Facebook voor meer culinaire tips!

Antwerpen

Vegetarisch koken met Lara
Drie jaar geleden begon Lara haar gebak te verkopen, en af en toe deed ze ook catering op maat, met 'Lara kookt voor u'. Haar keuken werd al snel te klein en drie vrienden stapten mee in Lara's droom. Die droom is vegetarisch en seizoensgebonden, en ze werkt ook zoveel mogelijk bio én met lokale producten. Voor de feestdagen zijn er twee hoofdgerechten, klassiek (videe met seitanballetjes en tofu) of Indisch (linzencurry), met heel wat bijgerechten. Goed om weten is dat ze bij Lara niet zuchten als je het lactose- of glutenvrij wil.
Lara kookt voor u, Van Schoonbekestraat 158, 2018 Antwerpen, 03/265.70.58. Bestellen ter plaatse of via info@larakooktvooru.be. www.larakooktvooru.be.

Beeld rf

Ethisch verantwoord feesten
Loes & Krikke zijn de helden van Borgerhout. Menig cateraar spreekt over hen met bewondering en ontzag. Ze maken maffe creaties en compromissen kennen ze niet. Hun eten is vers, gezond, lekker én allemaal zelfgemaakt en huisbereid. Hun zuurdesembrood laten ze 17 uur garen in de houtgestookte oven. Ze werken veel met groenten, en als ze vlees gebruiken dan is het ethisch verantwoord. Ze zijn streng voor hun leveranciers en werken met de beste ingrediënten. Feestjes bij je thuis beginnen vanaf 1.500 euro.
Loes & Krikke, Laar 10, 2140 Borgerhout, 0489/27.24.64. www.loesenkrikke.be.

Beeld rf

Vis, wild en gevogelte
Van Bladel is dé viswinkel van 't stad en ver daarbuiten, waar de vissoep nog gemaakt wordt met kreeftenkarkassen en de krabsla met échte krab. Ook hier is 't allemaal vers en huisbereid door Rita en Marcel, allebei de 70 voorbij en echte vakmensen die het vlees keuren, kuisen en prepareren. Maar dat heb je waarschijnlijk al geproefd aan hun viskarretje, al 25 jaar lang een vaste waarde op zaterdag. Naast visgerechten heeft Van Bladel ook wild en gevogelte.
Van Bladel, Schrijnwerkerstraat 25, 2000 Antwerpen, 03/233.23.09. www.vanbladel.be.

Beeld rf

Vlaams-Brabant/Brussel

Insectje kraken?
Buffalowormen, meelwormen, krekels, sprinkhanen... Je kunt ze zo kronkelig of knisperig niet bedenken, of de mannen van BCDE verwerken ze. Maar hun hart is minstens even groot voor de ugly foods: groenten die niet zomaar de weg vinden naar een winkelmandje. Kortom: de feestdagen zet je dankzij hen in met voedzaam lekkers met een kleine ecologische voetafdruk. Op 31 december kunnen de avonturiers kiezen voor het Entomochef menu met tapasgerechten op basis van insecten. Wie liever op veilig speelt, bestelt het Menu Tante Bahija met authentieke gerechten in de tajine.
BCDE catering, Brussel, 0474/69.81.89. www.traiteur-catering.eu.

Beeld rf

Doenjang-jigae, iemand?
Gefermenteerde oesters? Doenjang-jigae? Of pasta van gefermenteerde soja en tofu? Komt het je bekend voor? Dan heb je ongetwijfeld al eens Koreaans gegeten. Zo niet, dan moet je het dringend eens uitproberen. Bij San-Ho Correwyn uit Kortenberg, bijvoorbeeld. De presentatie is zen, met Japanse slag, een tikje spicy, en doorgaans behoorlijk sociaal. Want alle potjes worden tegelijk op tafel gezet en iedereen snoept er samen uit. Verbroederen alom dus bij de jaarovergang!
Table D'Ho, Kortenberg, 0478/90.07.82. www.tabledho.be.

Beeld rf

Zet je tanden in de kerstman
Een iglo van merengue, een slapende kerstman of een olijke sneeuwman. U vraagt het, nICE! draait het. In de ijsmachine, meer bepaald. Het bedrijf groeide uit tot dé ijsjesleverancier van de druivenstreek, en tovert ijstaarten en kerststronken op maat op je tafel, in combinaties van 20 smaken roomijs en sorbet, om van te smelten. Ook eenpersoonstaartjes met kerstmannen en rendieren, ijspralines en ijslolly's vliegen er over de toonbank.
nICE!, Huldenberg, 0477/88.27.23. www.n-ice.be.

Beeld rf

Oost-Vlaanderen

Hip Gents vegetarisch
Het Gentse restaurant Avalon heeft een uitstekende reputatie als vegetarisch eethuis. Het is dus de perfecte plek om naartoe te trekken als je sceptici wil overtuigen van de heerlijke smaak van veggiefood. Voor oudejaarsavond heeft uitbaatster Tine een menuutje samengesteld op basis van rodebietenravioli, risottokoekjes, polenta­frietjes en een gepocheerd peertje met notenbaklava en vanillecrème. Voor je het weet zijn je gasten zo verlekkerd op vegetarisch eten dat ze nog gaan overwegen om in het nieuwe jaar vlees voorgoed links te laten liggen.
Avalon, Geldmunt 32, 9000 Gent. www.restaurantavalon.be.

Beeld rf

Gezonde voornemens: check
Met een gezond oudejaarsdiner begonnen is al half gewonnen. Traiteur De Keyser & de kok werkt uitsluitend met pure, kwaliteitsvolle ingrediënten, die het beste tot hun recht komen zonder al te veel boter of room erbij. Als voorafje kan je bij hen terecht voor een grote tapasplank met verse charcuterie en gerookte zalm, om gezellig te delen. Daarna geniet je van een dampend stoofpotje of een vegetarische lasagne.
De Keyser & de kok, Kerkstraat 22, 9080 Zaffelare. www.dekeyserendekok.be.

Beeld rf

Voor meatlovers
Wil je toch een béétje de handen uit de mouwen steken tijdens je oudejaarsdiner? De gloednieuwe slagerij-traiteur De Wilde verkoopt niet alleen klassieke steak, maar ook exclusievere runderrassen als limousin, aubrac of rubia, en uitbaters Pieter en Eline geven je maar al te graag enkele kooktips mee. Daarnaast staan zij ook zelf achter het fornuis om de klassieke en minder klassieke meeneemgerechtjes in de toonbank te toveren. Van balletjes in tomatensaus en koetong in madeirasaus tot gevulde kalkoen met of zonder truffel, keuze genoeg voor elk budget.
De Wilde, Kortrijksesteenweg 194, 9830 Sint-Martens-Latem. www.facebook.com/dewildelatem.

Beeld rf

West-Vlaanderen

Hapjes allerhande
Traiteur Gobert biedt een feestelijk menu aan, met keuze uit twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en twee desserts. Bij hun specialiteiten horen aperitiefhapjes, verschillende mousses in feestelijke glaasjes, ganzenlever of eendenlever met rozijnen, pasta- en visgerechten, en wildbereidingen met fazant en hertenkalf. Daarbij kun je aangepaste wijnen bestellen. De feestmenu's bij Gobert zijn jaarlijks een groot succes, dus zorg dat je er op tijd bij bent!
Traiteur Gobert, Dumortierlaan 131, 8300 Knokke. www.traiteurgobert.be.

Beeld rf

Paella aan de top, het feesten kan niet op
Wil je dit jaar echt verrassend uit de hoek komen? Wat dacht je van een heus paellafeest? Bij 'paellador' Tio Paco kun je zeven verschillende soorten bereide paella bestellen, inclusief een grote pan om midden op de tafel te zetten. Daarnaast kun je ook opteren voor een tapasbuffet, met authentieke Spaanse hapjes. Wist je trouwens dat de Spanjaarden om klokslag twaalf uur op oudjaar twaalf druiven eten? Leuke traditie om zelf ook over te nemen!
Tio Paco, Gitsestraat 1, 8800 Roeselare. www.tiopaco.be.

Beeld rf

Voer voor Duivels
Chef Wim van Food@Location is vijftien jaar lang kok van de Rode Duivels geweest. En met al die ervaring op zak kookt hij nu in zijn eigen traiteurzaak, met een focus op gezonde keuken en fusion. Voor het feestmenu geeft hij je een ruime keuze aan hapjes, vlees- en visbereidingen en luxueuze desserts. En ook voor vegetarische of glutenvrije gerechten kun je bij Food@Location terecht.
Food@Location, Firmin Deprezstraat 91, 8610 Kortemark. www.food-at-location.be.

Beeld rf

Limburg

Eten, praten, genieten
Eerst ervaring opdoen in gastronomische toppers, dan een eigen traiteurszaak beginnen: een recipe for success. Philippe en Sarina werken ook gewoon hard, kijk maar naar hun 12-paginalang feestmenu. Naast het klassieke kerstmenu kun je ook voor een koud, kaas- of pastabuffet gaan, of gewoon ineens een goeie gevulde kerstkalkoen. Zo zal je het niet moeilijk hebben om hun motto 'eat talk enjoy' in de praktijk om te zetten.
Traiteur Philippe, Motstraat 1b, 3570 Alken, 011/31.18.75. www.traiteurphilippe.be.

Beeld Traiteur Philippe

Limburgse vleesjes
Bij Slagerij Tormans-Cox maken ze altijd een simpele optelsom: kwaliteitsvolle producten + professionele bediening = een geslaagd feest en tevreden gasten. Tien op tien voor hun wiskundeskills! En voor hun feestmenu: de keuze is ongelofelijk uitgebreid en gaat van een charcuteriebuffet over wild tot alles wat je nodig hebt voor fondue, gourmet of teppanyaki.
Slagerij Tormans-Cox, Kerkplein 10, 3670 Meeuwen - Gruitrode, 011/79.40.93. www.tormans.be.

Voor de fijnproevers
Voor klein maar fijn en überlekker rep je je naar Het Kompas. De aperitiefhapjes en tapas met verfijnde vleeswaren en kazen zijn om 'wauw' tegen te zeggen, en dan heb je nog niet eens het assortiment luxehapjes gecheckt, met hoofdrollen voor oesters, champagnesaus, gepofte quinoa of Noordzeekrab. Om echt in stijl te feesten ga je gewoon voor het fijnproeversmenu: pladijs met venusschelpen, fazant met cognac,... Eén woord: yumm.
Het Kompas, Dorpsstraat 39, 3830 Wellen, 012/21.02.32. www.hetkompascatering.be.

Beeld Het kompas
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234