Woensdag 03/06/2020

Gastronomie

Drie Belgen in top 100 van beste chefs ter wereld

Christophe Hardiquest, Peter Goossens en Gert de Mangeleer.Beeld rv

Volgens hun collega-chefs behoren drie Belgische chefs tot de honderd beste koks in de wereld. Dat blijkt uit een lijst van het Franse magazine Le Chef. Voor de vijfde keer staat een Fransman op de prestigieuze eerste plek.

“Welke vijf internationale chefs die het beste de waarden van het beroep uitdragen, creëren een onweerstaanbare keuken waar je zeker moet langslopen?” Dat is de vraag die alle chef-koks met twee of drie Michelinsterren voorgeschoteld kregen van het Franse magazine. Het is de vijfde keer dat de lijst wordt opgesteld. Voor ons land houden Christophe Hardiquest (66ste), Peter Goossens (79ste) en Gert de Mangeleer (87ste) de eer hoog. Zijn houden respectievelijk de restaurants Bon Bon, Hof van Cleve en Hertog Jan open.

De Franse chef Arnaud Donckele, van het restaurant La vague d’or uit Saint-Tropez. Hij volgt Michel Troigros op. Het is de vijfde keer dat een Franse chef op de eerste plaats pronkt. Ook de top vijf van best vertegenwoordigde landen in de lijst blijft onveranderd met Frankrijk, Japan, de Verenigde Staten, Italië en Spanje.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234