Woensdag 16/10/2019

Aangeboden door

Wat is dit?

'Aangeboden door ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Dit hartverwarmende stoofpotje met kwartel ontdoet je van de herstblues

Een van de grootste voordelen van de herfst? Die heerlijk hartige maaltijden! In die categorie valt zeker ook dit stoofpotje met kwartel. De smakelijke vogeltjes worden vergezeld van gezonde groenten, een flinke scheut witte wijn en een pittige portie mosterd. Een herfstfestijn voor je smaakpapillen, quoi.

Wat heb je nodig?

4 kwartels
bloem
2 sjalotten, gesnipperd
4 aardappelen, in blokjes
2 wortelen, in blokjes
1 groene paprika, in blokjes
scheutje witte wijn
1 tl mosterd
1 el gedroogde oregano
200 g kerstomaten
2 el gehakte peterselie
boter

Zo maak je het:

1. Verwarm een klontje boter in een gietijzeren pan. Bak de kwartels aan alle kanten goudbruin. Blus met de wijn en laat verdampen.
2. Voeg de sjalotten, paprika, aardappelen en wortel toe. Bestuif met wat bloem en schep alles goed om. Kruid met de oregano, mosterd, peper en zout. Giet er water bij tot de kwartels half onder staat.
3. Laat een half uurtje zachtjes stoven. Doe er dan de kerstomaatjes bij en laat nog 10 minuten meestoven.
4. Bestrooi het stoofpotje net voor het serveren met de peterselie.

Zin in nog een stoofpotje? Maak dan deze heerlijke hindestoofpot met witloof!

Beeld Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234