Zondag 20/10/2019

Aangeboden door Lidl

Wat is dit?

'Aangeboden door Lidl ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

De meest hartverwarmende herfststoemp maak je zo

Savooikool is vanaf deze maand opnieuw op haar lekkerst en is dan ook het gedroomde ingrediënt voor een stevige, smaakvolle stoemp. Komt goed uit, want tijdens de herfstmaanden is zo'n pittige stamppot de allerbeste comfortfood.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

1 kg bloemige aardappelen
1 ui, gesnipperd
400 g savooikool, in reepjes
250 g gerookte spekreepjes
150 ml warme melk
30 g boter
2 el zure room
peper en zout
50 g pijnboompitten

Zo maak je het:

1. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Schep uit de pan. Bak de spekblokjes in de pan goudbruin. Voeg de ui toe en bak even mee.
2. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze gaar in licht gezouten water. Giet ze af en stamp ze, samen met de melk en de boter, tot puree. Roer er de zure room en de savooikool onder en kruid met peper en zout.
3. Schep de spekjes door de stamppot. Verdeel over de borden en werk af met de pijnboompitten.

Nog kool over? Onze koolrolletjes met spek zijn alvast een aanrader!

Beeld Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234