Vrijdag 26/04/2019

Aangeboden door Lidl

Culinaire clash: is konijn op z'n Italiaans lekkerder dan de Belgische bereiding?

Konijn met bier of pruimen is een Belgische favoriet en terecht. Maar dit keer bereiden wij het stukje vlees op z’n Italiaans: met tomaat, olijven en wijn. Een compleet ander smakenpallet, geef jij het een kans?

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

1 kg parkkonijn, in stukken
100 g bloem
2 uien, fijngesnipperd
4 takjes tijm
6 teentjes knoflook, geplet
300 ml droge witte wijn
200 ml kippenbouillon (200 ml water + 1/2 kippenbouillonblokje)
4 ansjovisfilets
100 g groene olijven met pit
3 tomaten, ontpit en fijngehakt
handvol basilicumblaadjes
1 citroen, in partjes
olijvenciabatta
peper en zout
olijfolie

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kruid de bloem met peper en zout en wentel er de stukken konijn door. Bak het vlees in olijfolie langs alle kanten goudbruin. Haal uit de pan.
2. Doe de ui, de tijm en de knoflook in dezelfde pot en roerbak 2 minuten. Blus met de witte wijn en breng aan de kook. Voeg de resterende ingrediënten, behalve de ciabatta, het basilicum en de citroen, toe. Leg er het konijn terug bij. Zet het deksel op de pot en zet 1 uur in de oven.
3. Werk de stoofpot af met de basilicumblaadjes en geef er sneetjes ciabatta en partjes citroen bij.

Fan van de Italiaanse keuken? Probeer dan zeker dit gezonde pastagerecht met vis!

Beeld Lidl

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.