Woensdag 23/10/2019

open kaart

Chef's Table in Burcht: we must be in Pinterest and Instagram heaven

Beeld rv

Ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde bespreken om de beurt een eetadres. Deze week trekt Lene naar Chef's Table in Burcht. 

Chef’s Table is een begrip in Burcht, dat merken we die vrijdagavond. De zaak zit afgeladen vol met lo­cals en trouwe klanten. Het interieur is trendy modern, duidelijker gestyled dan de doorsnee dorpsbistrot: grijze muren en stoelen, grote ramen, een lichte, glanzende vloer en overal waar je kijkt ‘decoratieve vondsten’. Aan de muur hangt een boom waaruit bestek groeit. Op de grond staan, van diezelfde boom vermoed ik, stronkjes met handtassen-hengsels. We kijken er de hele avond verlangend naar maar vriendin M en ik krijgen er helaas geen aangeboden om onze tas op te zetten.

Op de tafel staat een kleine ‘rots’ waaruit bestek steekt en waarop ook onze amuse-bouches worden geserveerd. En overal waar je kijkt, zie je spreuken. ‘
Be careful, don’t wipe off your face, it’s too beautiful’ staat er op de servetring. ‘This table is round, round is the world, welcome to the world of chef’s table’ lezen we op de onderlegger. ‘Think about what you eat, it’s coming from a garden, the chef’s table garden’ is de boodschap op de muur. We must be in Pinterest and Instagram heaven.

Chef Dimitri Van Berlo is ambitieus, dat zie je meteen aan de beperkte kaart die vrij complexe gerechten biedt. We gaan voor het driegangenmenu. De woorden ‘gepocheerd ei’ werken op ons als een rode lap, maar omdat dit het tussengerecht is, betalen we een supplement. De aardappelmousse bij ons perfecte eitje is wat flauw, maar de oester en haringkaviaar geven het een mooie kick.

Voor vriendin M volgt de harderfilet, couscous met fijne groentjes, sojacoulis en saus van citroengras en auberginetapenade. Ik ga voor de gegrilde speenvarkenkoteletjes, salade van selder en boontjes, courgette­kaviaar, tomatencoulis en crumble van ansjovis. We hebben ondertussen zoveel gehoord over de tuin van de chef waar de groenten worden geteeld, dat we licht teleurgesteld zijn over het karige aanbod. Dit is geen groentekeuken zoals Graanmarkt 13.

Beeld rv

Vriendin M ziet wel wat in de dame blanche die op de kaart staat. Ondanks het feit dat die goedkoper is dan de desserten van het menu, wordt toch een supplement gevraagd. Ze houdt het dan maar bij de sorbet van geitenkaas met notencrumble en tartaar van meloen met tijm en een rozijntoast, waarvoor overigens ook een supplement wordt aangerekend. De avond blijft hangen als een verzorgde, maar vlakke eet­ervaring zonder wow-effect. 

chefstable.be

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234