Donderdag 23/05/2019

Aangeboden door Lidl

Wat is dit?

'Aangeboden door Lidl ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van de Persgroep. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Bourgondisch stoofpotje voor een luie winterdag: amper werk aan en amper afwas

In de winter wil je cocoonen, niet uren in de keuken staan. Dan is dit hartige stoofpotje ideaal: er is weinig voorbereiding aan, je hoeft er verder niet naar om te kijken en achteraf moet je maar één pan afwassen. Jackpot!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

400 g wortelen, geschild en in reepjes
400 g krieltjes, gehalveerd
3 stengels selder, in kleine blokjes
6 sjalotten, geschild en in partjes
200 g gerookte spekreepjes
4 boerenworsten, gehalveerd
300 ml groentebouillon (300 ml water + 1/2 groentebouillonblokje)
4 takjes tijm
boter
peper en zout

Zo maak je het:

1. Bak de spekreepjes in boter goudbruin. Voeg de worsten, sjalotten en de selder toe en bak 10 minuten mee.
2. Schep er de krieltjes en worteltjes onder. Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook. Kruid met de tijm, peper en zout en laat, met deksel op de pan, nog 20 minuten op een zacht vuur sudderen.
3. Haal het deksel van de pan en laat nog 5 minuten pruttelen. Serveer meteen.

Mag het oldskool zijn? Probeer dan zeker dit winters stoofpotje!

Beeld Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.