Interview

Paula Sémer: "Al dat deeltijds werken is voor vrouwen geen goeie zaak. Je kunt een kruis maken over je carrière"

In de nieuwe reeks 'De Vrouwenafdeling' praat Stef Selfslagh met zes vrouwen over wat het betekent om anno 2018 vrouw te zijn. Deel 1: tv-maker op rust Paula Sémer (92).

Ze maakte zowel de invoering van het vrouwen­stemrecht als de uitvinding van de pil mee.Als íémand de huidige genderrevolutie in een historisch perspectief kan plaatsen, is het voormalig televisiemaker Paula Sémer (92) wel. "Het feminisme iets van vroeger? U maakt een grapje, neem ik aan?"

Share

'Ik kan er met mijn verstand niet bij dat Catherine Deneuve #MeToo een heksenjacht noemt'

Paula Sémer

Een knalgele MUG-ambulance valt in het residentiële Watermaal-Bosvoorde net iets meer op dan elders. Het exemplaar dat met brandende zwaailichten op de parking staat van residentie Les Séquoias – het appartementsgebouw waarin Paula Sémer woont – wordt dan ook druk bekeken: op zowat elke verdieping worden gordijnen opzijgeschoven en verschijnen nieuwsgierige ogen tussen de bladeren van strategisch opgestelde sanseveria’s.

‘Er zal toch niks met Paula Sémer zélf aan de hand zijn?’, vraag ik me af, terwijl ik naar de lift van het complex loop.

nieuws

cult

zine