Huis van Hiele

Filosofe Simone van Saarloos: "Ik ben méér dan biseksueel en polyamoureus"

Nederlandse schrijfster/filosofe Simone van Saarloos (27) denkt diep na over de dingen

- Sofie Mulders en Bart Eeckhout

De laatste gast in onze reeks 'Huis van Hiele' komt uit Nederland en denkt heel veel na. Ze is dan ook filosofe. Simone van Saarloos (27) over vegetarisme, feminisme, Geert Wilders en seks. "Het is niet omdat ik biseksueel en polyamoureus leef, dat dat helemaal omvat wie ik ben."

Share

'Voor mij is vegetarisme geen sentimentele aangelegenheid meer. Theoretisch gezien zou ik zelfs best een stukje mensenvlees willen proeven, uit nieuwsgierigheid'

Simone van Saarloos

Oh. Dat zegt ze vaak. En zo klinkt ook het midden van haar naam. Lang en vol. Niet kort en stug, zoals wij ‘Simonne’ zeggen, maar ‘Simoone’ dus. Ja, Simone van Saarloos is naast filosoof, feminist en schrijver ook Nederlands.

Naar Simone de Beauvoir is ze niet vernoemd. “Maar eigenlijk zeg ik ge­woon vaak van wel. Daarmee probeer ik mijn ouders wat feministischer te doen lijken.” Ze lacht erbij, en dan vertelt ze dit verhaal: “Toen een oudtante van mij geboren werd, had haar vader gehoopt dat ze een jongetje zou zijn, en gaf hij haar daarom de naam ‘Simonnetje’.

cult

zine