Video

"In een relatie kan seks zoveel gewicht hebben dat je er bijna geen goesting meer in hebt"

Pascale Platel in De vragen van Proust

- Fernand Van Damme en Ann Jooris

De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Dertig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: Pascale Platel (57). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?

17. Hoe kijkt u naar uw lichaam?

Share

'Het kan eens voor hem zijn, of voor mij, of voor alle twee. Er is geen druk'

Pascale Platel

"Het wordt beter met ouder worden. (lacht) In een relatie kan seks zoveel gewicht hebben dat je er bijna geen goesting meer in hebt. Mijn lief en ik gaan op een heel gewone manier met seks om. Seks is zoals koffie drinken of tv kijken. Het is gewichtloos, waardoor veel kan. Seks moet niet altijd een belevenis zijn. Het kan eens voor hem zijn, of voor mij, of voor alle twee. Er is geen druk.

"Vroeger was ik heel hard bezig met behagen. Ik keek in alle vensters, in alle spiegels. Ik wilde voortdurend bevestigd zien dat ik bestond en zag altijd iets veel lelijkers, onvolmaakters dan ik op dat moment was. In bed kon ik bezig zijn met hoe mijn lichaam eruitzag in een bepaalde positie. Van een bepaalde houding wist ik: nu zie ik er supersexy uit. Maar de hele tijd zo blijven liggen, dat was niet evident. (hilariteit) Nu heb ik die idee-fixen losgelaten en het voelt als een bevrijding. De schaamte voorbij."

Lees de verrassende antwoorden van Pascale Platel op de andere vragen van Proust: "Seks is voor mij zoals koffie drinken of tv kijken. Het moet niet altijd een belevenis zijn" (+)

1 Pascale Platel. © Stefaan Temmerman
Dossier De vragen van Proust
Dossier De vragen van Proust

De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. In 'De vragen van Proust' krijgen bekende en minder bekende medemensen een reeks persoonlijke en confronterende vragen voor de kiezen.

Lees alle artikels
Dossier DM Video
Dossier DM Video

De beste video's van De Morgen verzameld.

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine