Recensie

Bistro L.E.S.S. kaapt vier sterren weg

- Elise Descamps - Bron: Goesting
3 © K. Vrancken

Driesterrenchef Gert De Mangeleer verhuisde met Hertog Jan naar Zedelgem. Voor het vrijgekomend pand dokterde hij een nieuw concept uit: Bistro L.E.S.S., dé plek om Spaans geïnspireerd eten te delen. De moeite om langs te gaan? Goesting doet de test.

3 Driesterrenchef Gert De Mangeleer verhuisde met Hertog Jan naar Zedelgem. © K. Vrancken
Share

Eat, share, smile: dit is genieten!

Het is vrijdagavond, de zaak zit deels gevuld en we krijgen een ronde tafel in de veranda. Als aperitief lusten we wel een cava (€ 6) en een vermouth (€ 6). Daarbij maken we een selectie van vier tapas. De pimiento del piquillo, gevuld met geitenkaas en manzanilla olijf (€ 7,50), komt in een conservenblikje: de zoete puntpaprika baadt in olie en smaakt lekker fris. De Salchichón Ibérico Maldonado Puro Bellota (€ 5) blijkt kwaliteitssalami. Voor inktvis heb ik een zwak, dus zeker de gefruite inktvis aïoli (€ 9). Ook de gegrilde witte pens (€ 6) lonkt: terecht, want de twee grote schijven zijn top. Tot slot raadt de dienster aan om de pan con tomate (€ 3) te bestellen. We geven haar gelijk: dit krokante brood met tomaat en olijfolie vult het geheel goed aan.

Prachtige zeebaars
Ondertussen zijn de glazen leeg en bekijken we de wijnkaart. Bij de suggesties staan betaalbare wijnen: we selecteren de Tamiz (€ 22), 100% tempranillo uit de Ribera del Duero. Bij de hoofdgerechten staan gezellige gerechten met een Spaanse toets. Wij laten ons verleiden door de zeebaars en croûte de sel (€ 50). Om de wachttijd te overbruggen, bestellen we twee tapas: mosseltjes in escabèche (€ 8,50) en jonge prei met romesco Priorat Natur (€ 6,50). De mosseltjes ontgoochelen wat met hun bokaaltjessmaak, de gebrande prei verrast wel. Dan komt een kok onze zeebaars in zoutkorst tonen. Prachtig! Even later verschijnt de vis zonder zout en vel op tafel. Het fileren mogen we zelf doen. De perfect gegaarde zeebaars blijft zo typisch aan de tanden plakken en krijgt twee potjes mee: fantastisch gegrilde venkel en een slaatje met quinoa en granaatappel. Dit is geníéten.

Goesting in meer smakelijke adressen? Check goestingmagazine.be.

3 © Kos

nieuws

zine