goesting

9 zenparadijsjes bij jou om de hoek

- Greet Ghysels - Bron: Goesting
10 © RF

Word je een beetje moedeloos van de aanhoudende kou? Tijd om even tot rust te komen in de sauna! Goesting Magazine ging op zoek naar de strafste, speciaalste en ontspannendste welnessparadijzen. Volg Goesting op Facebook voor meer kalmerende adresjes!

ANTWERPEN

10 © Hezemeer
10 © Brasschaats Badhuis

Rozengeur in Hezemeer
In de groene Antwerpse Kempen ligt dit uitgestrekte wellnessparadijs, waar je keuze hebt uit maar liefst negen sauna's. Elke dag zijn er vijf opgietsessies, en ook daar is het moeilijk kiezen: zo is er een eucalyptusopgiet, een zachte geurenbelevenis en zelfs een theesessie. Graag iets extra speciaals? Ga dan voor het Perzisch rozenbad, waarin je meteen ook een gelpakking en een heerlijke scrubbeurt krijgt.
Hezemeer 14, Laakdal. www.hezemeer.be.

Scandinavië in Brasschaat
Wie een goed gevuld leven leidt, moet af en toe eens kunnen onthaasten, vinden ze bij het Brasschaats Badhuis. Daarvoor hebben ze een heel wellnessarsenaal tot hun beschikking, maar hét allerbeste is wat ons betreft de Kelosauna. In de ruimte, gemaakt van prachtig, verweerd hout, waan je je meteen in Scandinavische sferen. Dit is meteen de place to be voor de opgietsessies.
Bredabaan 946, Brasschaat. www.brasschaatsbadhuis.be.

VLAAMS-BRABANT

10 © Thermen Londerzeel
10 © Wear Waters

Tussen de vissen in Londerzeel
Een stevige zweetbeurt met uitzicht op een oogverblindend aquarium? Het kan in de Thermen van Londerzeel! Of wat dacht je van een Oostenrijkse Almsauna, waar je geniet van het gezellige haardvuur. Die ligt trouwens in een uniek berglandschap, waar het steeds 4° is. In de Bakovensauna kan je ten slotte zelf saunameester spelen door water op de stenen te laten verdampen. Toch liever onder begeleiding? Dat kan, want elke dag zijn er sessies voorzien!
Stuikberg 4, Londerzeel. www.thermenlonderzeel.be.

Watersensatie Waer Waters
Hier geniet je niet alleen van de prima voorzieningen, je komt hier ook om je te vergapen aan de prachtige strakke architectuur. Denk aan doorleefde natuursteen, minimalistische lijnen en warm hout. Elke dag zijn er 16 opgietsessies voorzien, die telkens een andere insteek krijgen. Kwestie van je verwendag een beetje gevarieerd te houden, natuurlijk. Het blijkt trouwens een succesrecept te zijn, want binnenkort wordt het complex nog fel uitgebreid, en zal het het grootste van de hele Benelux worden.
Rodenberg 21, Groot-Bijgaarden. www.waerwaters.com.

LIMBURG

10 © Aquamarijn

Als een koning in Lanaken
Klein maar heel fijn, dat is Aquamarijn. Zo heeft het paradijs al twee keer de award voor beste wellnesscenter van Vlaanderen gewonnen. We kunnen de jury geen ongelijk geven. Om te beginnen is er natuurlijk de oogverblindende setting, in de gewelven van een heus kasteel. De faciliteiten zijn ook meer dan in orde. Maar hét paradepaardje? De Aquamarijnmassage, met maar liefst vier handen die je lijf en leden kneden tot je de volmaakte relaxatie hebt bereikt.
Paalsteenlaan 90, Lanaken. www.aquamarijn.be.

WEST-VLAANDEREN

10 © Villa Aqua
10 © Wu Wei

Uitwaaien in Villa Aqua
Wie zijn hoofd wil leegmaken, doet er goed aan om eens uit te waaien aan zee. Wil je daar nog een schepje bovenop doen, dan kan je naar Villa Aqua, op een paar kilometer van het strand van Oostende. In dit royaal uitgeruste complex bieden ze elke dag opgietsessies aan, die soms luxueus uitgebreid worden. Wat dacht je van een honingsessie bijvoorbeeld, of een top-of-the-bill scrubbeurt? Hou vooral de website in de gaten om te ontdekken wanneer je van die speciallekes kan genieten!
Pensjagersstraat 28, Oostende. www.villa-aqua.com.

Back to basics met Wu Wei

Ontspanning, je goed in je vel voelen én gezond zijn: bij Wu Wei hebben ze het tot kunst verheven. In en rond de ruime binnentuin van het prachtig gerenoveerde gebouw beleef je wellness in zijn heerlijke eenvoud: water en warmte, zonder al te veel toeters en bellen. Al zouden we het eerder chic-minimalistisch dan spartaans willen noemen.... Een stapje verder gaan? Boek dan een privésaunabeleving. Dan heb je de opgietmeester helemaal voor jou en je gezelschap alleen en word je vakkundig begeleid tijdens het afkoelritueel. 
Kongoweg 23, Kortrijk. www.wuwei.be.

OOST-VLAANDEREN

10 © L'Eau de Lo
10 © Katara

L'Eau de Lo in Lochristi
De wat ongezellige omgeving van de Antwerpse Steenweg is meteen vergeten als je L'Eau de Lo binnenstapt. De strakke architectuur ademt rust en sereniteit uit die je meteen heerlijk doet ontspannen. Keuze is er genoeg: van stoombad over infraroodbad tot vochtige biosauna. Toch nog een ietsie pietsie spanning in je spierweefsel? Een (Thaise) massage verricht wonderen voor je gestreste lijf.
Antwerpse Steenweg 110, Lochristi. www.leaudeo.be.

Reis rond de wereld met Katara

Een van de grootste van het land, maar laat je vooral niet afschrikken door de drukte, want hier kom je voor een top of the bill zenbeleving met technieken van over de hele wereld. Ja, je kan de sauna induiken - al dan niet mét saunameester - en daarna bekomen in de zalige nieuwe relaxruimtes, die met hun warme, zachte materialen wel héél moeilijk te verlaten zijn. Beetje preuts? Niet erg, op woensdag houden ze er badpakkendag!
Nieuwe Baan 66, Besele. www.katara.be.