Hallerbos

Purple rain onder lentezon

8

Het voorbije weekend en ook gisteren kwamen horden toeristen uit alle hoeken van de wereld afgezakt naar Halle om de ontluikende boshyacinten te bewonderen. Sinds op sociale media foto's van dit natuurfenomeen werden gedeeld, is het Hallerbos een grote publiekstrekker.
Behalve dagjesmensen uit ons land komen er ook heel wat toeristen uit Japan, China, Zuid-Amerika en Scandinavië speciaal op af.
Dit weekend zorgden de hyacinten al voor spektakel met een paarsblauw bloementapijt, dat slechts vier weken per jaar zichtbaar is. Daarnaast waren ook al witte bosanemonen aan het ontluiken. Wie het bos echt in volle glorie wil bewonderen, wacht best nog enkele weken. Dan staan ook andere bloemensoorten in bloei.
Om de toeristen op hun bestemming te brengen, legt De Lijn gratis pendelbussen in van aan het station en het stadscentrum naar het bos. Die zijn dit weekend al aardig gebruikt. Tot 1 mei worden ook stewards ingezet om ervoor te zorgen dat de wandelaars op de paden blijven en niets kapotmaken.
Dankzij beter uitgestippelde wandelingen en een bijhorende kaart vinden bezoekers nu ook vlot hun weg in het bos.