Binnenkijker

Een loft om nooit meer uit te verhuizen

7

Ze misten bedrijvigheid, de winkels op fietsafstand en hun vrienden in de buurt. Dus verhuisden Els De Paepe (44) en Johan Stockman (49) met hun dochter en twee zonen van de Vlaamse ­Ardennen naar Gent. In een gerenoveerde katoenloods in de Gentse voorhaven vonden ze een casco loft. "Het was een hoge, lege ruimte. Vier muren en een ­houten binnendak. Meer was er niet. Maar wel met een weids zicht op het water en de haven.” Els en Johan klopten aan bij GRAUX & BAEYENS Architecten. Dat ontwierp twee identieke blokken die 180 graden gespiegeld zijn en gescheiden worden door het spant. "Er moest plek zijn voor drie ­kinderen waarbij iedereen ook voldoende ­privacy heeft en het loftgevoel behouden werd." Dat is gelukt. "We hebben het eindpunt van het jarenlang verhuizen bereikt. Hier willen we oud worden.”