Film Fest Gent

Wim De Witte volgt Patrick Duynslaegher op bij Film Fest Gent

1 De opening van het 45ste Film Fest Gent met de Belgische film 'Girl’ in oktober vorig jaar. Het festival krijgt met Wim De Witte een nieuwe directeur. © BELGA

Film Fest Gent krijgt een nieuwe programmadirecteur. Wim De Witte volgt bij het Gentse filmfestival Patrick Duynslaegher op, die er sinds 2011 artistiek directeur was.

Claire Tillekaerts, voorzitter van de raad van bestuur, toont zich in een persbericht van Film Fest Gent verheugd met De Witte als nieuwe programmadirecteur. “De keuze voor Wim garandeert, gezien de belangrijke bijdrage die hij de voorbije jaren had in het tot stand komen van het programma, dat we de ambitie voor het festival verder kunnen uitbouwen op waar het festival vandaag voor staat.”

Wim De Witte is geen onbekende bij Film Fest Gent. Hij werkt al voor het festival sinds hij afstudeerde en was er verantwoordelijk voor verschillende departementen. Sinds 2000 maakt hij deel uit van het programmateam.

Patrick Duynslaegher (65), artistiek directeur sinds 2011, stopt op eigen initiatief als directeur maar blijft wel nauw betrokken bij het filmfestival. Hij zal voornamelijk meehelpen aan de samenstelling van het muziekprogramma en invulling geven aan het Classics-programma en de Talkies. 

Dossier Film Fest Gent
Dossier Film Fest Gent

De Cult.redactie van De Morgen duikt elf dagen in het 45ste Filmfestival van Gent, voor de films en de champagne.

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine