Misbruik

Regisseur Bryan Singer beschuldigd van seksueel misbruik minderjarigen

1 Bryan Singer. © REUTERS

De plannen voor de film Red Sonja waaraan Bryan Singer zou gaan werken, zijn opgeschort. De regisseur wordt beschuldigd van seksueel misbruik met minderjarigen.

Producent Millennium Films kondigde in september aan dat het Singer als regisseur had aangetrokken voor Red Sonja, over het gelijknamige personage dat uit de Conan the Barbarian-comics komt. Singer is in de afgelopen vijf jaar al meerdere keren beschuldigd van misbruik van minderjarige jongens of pogingen daartoe. Vorige maand publiceerde The Atlantic een verhaal waarin nog eens vier mannen stelden dat Singer zich aan hen heeft vergrepen toen ze minderjarig waren.

Na die laatste beschuldigingen liet Millennium Films weten nog altijd achter Singer te staan. “Ik ken het verschil tussen fake news en realiteit”, zei CEO Avi Lerner. “Ik voel me goed bij deze beslissing. In de VS zijn mensen onschuldig tot het tegendeel is bewezen.”

Maar The Hollywood Reporter meldde maandag dat het project van de releaselijst van Millennium is verdwenen. De film, die een budget tussen de 60 en 70 miljoen euro zou krijgen, wordt ook niet rondgeshopt op het filmfestival in Berlijn. Singer zou echter nog steeds niet zijn ontslagen als regisseur. (ANP)

nieuws

cult

zine