Interview

‘Over Water’-actrice Natali Broods: “Ik dacht: de ware liefde gaat mij niet overkomen. En toen kwam ik hém tegen”

De vragen van Proust

- Ann Jooris en Fernand Van Damme

Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: actrice Natali Broods (42). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?

1. Hoe oud voelt u zich?

Wie is Natali Broods?

• geboren op 11 september 1976, groeide op in Zwijndrecht

• begon theater­studies aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen maar voltooide die niet, studeerde in 2000 af aan het Herman Teirlinck Instituut

• was een van de Kakkewieten, speelde toneel bij o.a. Jan Decorte, Compagnie De Koe, tg STAN en Het Toneelhuis

• was op het grote scherm te zien in onder meer S., Any Way the Wind Blows (Plateau­prijs voor beste Belgische actrice in 2003), Een ander zijn geluk, De helaas­heid der dingen, Waste Land en Facades (Ensor voor beste actrice, 2017)

• had een rol in tv-series als Met man en macht, Zone Stad, Tabula rasa en De infiltrant; is nu te zien in Over water (Eén)

• tourt momenteel met Who’s Afraid of Virgina Woolf? (Compagnie De Koe)

• heeft samen met haar vriend een tweeling (5)

“Ik heb me heel lang 27 gevoeld, dat vond ik een mooie leeftijd, maar vooraan in de dertig zou nu een accurater antwoord zijn. Nu ben ik 42. Ik schrik nog altijd van die vier. Dertig vond ik niet zo erg, maar veertig! En dan zeker 41, 42. Het gaat ook almaar sneller en sneller. Ik voel me meer bij de drie horen, omdat ik altijd heb gedacht dat die vier voor een volwassen leven stond. Politici of dokters of mensen met serieuze jobs, dat zijn voor mij eerder veertigers.

nieuws

cult

zine