FILM FEST GENT

Mubi, het onlinesnoepje voor cinefielen

1 Bobby Allen, directeur bij Mubi, wil arthousefilms blijven ondersteunen. © Mubi

Een catalogus van nauwelijks dertig arthousefilms met elke dag één nieuwe titel. Tussen het grote geweld van Netflix en andere Amazons probeert het online platform Mubi zijn plaats te veroveren met een cinefiel aanbod.

Netflix starten en niet weten wat je wil bekijken, leidt vaak tot een doelloze tocht door de catalogus. Of hoe een gigantische catalogus soms ook een nadeel kan zijn. Enter Mubi, waar lange zoektochten onmogelijk zijn. Het streamingplatform heeft slechts dertig films in de aanbieding. Elke film verdwijnt na dertig dagen uit de catalogus, zodat er iedere dag een nieuwe bij komt. Een maandabonnement kost 5,99 euro.

In het aanbod nu zitten onder meer Ça rend heureux, een film van Joachim Lafosse uit 2006, Night of the living dead van de onlangs overleden horrorregisseur George A. Romero en Van Gogh van de Franse regisseur Maurice Pialat. “We zorgen steeds voor een goede mix van klassiekers, aangevuld met minder evidente keuzes zoals bijvoorbeeld een Vlaamse film of een experimentele film die we ergens op een festival gezien hebben”, zegt Bobby Allen, de senior vice-president content bij Mubi die in Gent sprak op CONNeXT, een initiatief van Flanders Image om internationale film- en tv-professionals naar hier te halen om de Vlaamse film en tv beter bekend te maken. “Zo leer je mensen nieuwe dingen kennen en hun horizon verbreden.”

nieuws