Film

Vlamingen vallen in de prijzen op Magritte du cinéma

1 Veerle Baetens, Jaco Van Dormael en Wim Willaert vielen gisteravond in de prijzen. © BELGA

De film 'D'Ardennen' van Robin Pront, heeft gisteren de prijs voor de beste Vlaamse film gewonnen tijdens de ceremonie van de Magritte du cinéma, de filmprijzen van Franstalig België, in de Square in Brussel. Ook de Vlamingen Wim Willaert (beste acteur), Veerle Baetens (beste actrice) en An Pierlé (beste originele muziek voor 'Le tout nouveau testament') mochten een award in ontvangst nemen.

Share

De grote winnaar van de avond is de film 'Le tout nouveau testament' van Jaco Van Dormael

D'Ardennen vertelt het verhaal van een homejacking die helemaal fout gaat. Dave, een van de twee overvallers moet zijn broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij en is er veel veranderd. Dave heeft z'n leven op de rails gekregen en probeert zijn broer te helpen waar mogelijk, maar kijkt met lede ogen toe hoe Kenneth in zijn oude gewoontes hervalt en ten koste van alles z'n ex-vriendin Sylvie terug voor zich probeert te winnen. De hoofdrollen worden gespeeld door Jeroen Perceval, Kevin Janssens en Veerle Baetens. De andere genomineerde Vlaamse films waren 'Brabançonne' van Vincent Bal, 'Cafard' van Jan Bultheel en Waste Land van Pieter Van Hees.

Veerle Baetens krijgt de award voor 'beste actrice' voor haar rol in de film 'Un début prometteur', Wim Willaert won 'beste acteur' voor zijn vertolking in 'Je suis mort, mais j'ai des amis' van François Damiens.

De grote winnaar van de avond is de film 'Le tout nouveau testament' van Jaco Van Dormael, die vier prijzen (beste film, beste regisseur, beste scenario en beste originele muziek) in de wacht sleepte. De film 'Alleluia' van Fabrice Du Welz won vier technische prijzen: beste montage, best decor, beste geluid en beste beeld.

Dossier Awards
Dossier Awards

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine