Portret

Kindster, multitalent en avonturier ineen: Elle Fanning kan de grootste actrice van haar tijd kan worden

- Berend Jan Bockting - Bron: De Volkskrant

Quizvraag. Noem zoveel mogelijk beroemde kindsterren die na hun tienerjaren op een enigszins gezonde manier in de schijnwerpers bleven, zonder in te boeten aan artistieke belang.

Het is een select gezelschap. Een schoolvoorbeeld is actrice Emma Watson, evenals zanger Justin Bieber. Actrice/zangeres Ariana Grande doet mee, zanger/acteur Justin Timberlake ook. En Jodie Foster, Christian Bale, Leonardo DiCaprio. Miley Cyrus idem, waarbij we haar licht toondove seksuele ontwaking door de vingers zien. Actrice Drew Barrymore krabbelde geweldig op, na een puberteit gelardeerd met drank en drugs. Een onberispelijk nieuw clublid is ook de Amerikaanse actrice Elle Fanning (19), die onlangs met een handvol spectaculaire filmrollen een nieuwe levensfase is begonnen.

Ze was onlangs onder meer een transjongen in Three Generations, een doordraaiend topmodel in The Neon Demon, een licht nukkige tiener in het fijnbesnaarde drama 20th Century Women en in How to Talk to Girls at Parties – vanaf volgende week exclusief te zien op het Imagine Film Festival in Amsterdam – een in latex gestoken alien die belandt in de Britse punkscène van de jaren 70.

nieuws

cult

zine