Dossier Oscars

Gaat Leonardo DiCaprio eindelijk een Oscar winnen? Waarschijnlijk wel

11 Is Leonardo DiCaprio zegezeker? © Getty Images

Vijf Oscarnominaties en niet één daarvan heeft hij kunnen verzilveren. Telkens wanneer Leonardo DiCaprio een glansrol vertolkte, ging een andere acteur ermee lopen. Het is alsof er een vloek rust op arme Leonardo. Zal het dan echt nooit lukken? Of heeft hij dit jaar toch prijs? Wij denken alvast dat hij op 28 februari de gigantische leemte op zijn indrukwekkende palmares zal opvullen met het belangrijkste gouden beeldje in de filmindustrie.

11 De 20-jarige DiCaprio sleepte voor zijn rol van Arnie Grape in 'What's Eating Gilbert Grape' al een nominatie in de wacht, maar kon die niet verzilveren. © fanpop.com

In 1994 werd de 20-jarige DiCaprio genomineerd voor zijn rol van Arnie Grape in 'What's Eating Gilbert Grape', maar toen ging Tommy Lee Jones met de Oscar lopen. In 2005 was Leo genomineerd voor zijn rol van Howard Hughes in 'The Aviator', maar toen was het Jamie Foxx die hem de loef afstak. In 2007 hoopte Leo opnieuw op een Oscar na zijn nominatie voor Blood Diamond, maar toen won Forest Whitaker de Oscar.

Vorig jaar moest het dan echt het jaar worden van Leo met zijn rol in The Wolf of Wall Street, maar nee, toen was het de beurt aan Matthew McConaughey. Ook zijn nominatie als producer kon hij niet verzilveren.

11 Peter O'Toole kon zijn nominatie voor 'Lawrence of Arabia niet verzilveren, net als zeven andere nominaties. In 2003 kreeg hij wel een ere-Oscar. © Wikipedia

De hele wereld snapt niet waarom Leonardo DiCaprio, ondanks al zijn nominaties, nog nooit een Oscar heeft gewonnen. Onbegrip, woede, verbazing, maar ook hoongelach en memes waren zijn deel. Zou het dan nooit lukken? Zou hij de legendarische Peter O'Toole bijtreden (die acht keer werd genomineerd en nooit won)? Wij denken van niet, want dit jaar is het écht wel Leo's beurt.
(lees verder onder de video)

Minder concurrentie

11 Michael Fassbender als Steve Jobs © YouTube
11 Bryan Cranston als Dalton Trumbo © YouTube

Aangezien Leonardo gisteren een Golden Globe won voor zijn rol van Hugh Glass in 'The Revenant', lijkt hij ook af te stevenen op een Oscar. De Golden Globes zijn immers een goede maatstaf voor de Oscars. Een zekerheid is het weliswaar niet, want in 2014 won Leo wel een Golden Globe voor zijn rol in The Wolf of Wall Street, maar mocht hij enkele weken later de Oscar alsnog op zijn buik schrijven. Waarom mag Leonardo dan toch zo goed als zeker een plaatsje vrijmaken in zijn prijzenkast? Wel, de concurrentie is minder zwaar dan toen.

De enige acteurs die hem een strobreed in de weg kunnen leggen, zijn Michael Fassbender en Bryan Cranston. Fassbender speelt Steve Jobs en kan waarschijnlijk op veel sympathie van de Academy rekenen en Bryan 'Walter White' Cranston zette als Dalton Trumbo in 'Trumbo' ook een sterke prestatie neer. Toch heeft Leonardo een vette streep voor, omdat niemand zo diep is gegaan voor een rol als hij dit jaar.

Dierenkarkassen en bizonlever

DiCaprio doorstond voor zijn rol in The Revenant ijskoude temperaturen, sliep in dierenkarkassen en at zelfs een rauwe bizonlever. "Ik kan 30 tot 40 scenes opnoemen die de moeilijkste waren die ik ooit heb moeten doen", zei Leonardo al. Na zoveel moeite kan de Academy bijna niet anders dan eindelijk een Oscar aan Leonardo toe te kennen. Het zou een heel bittere pil zijn, mocht hij opnieuw niet winnen, maar dat zien we dus niet gebeuren.

Eén nadeel: als Leo eindelijk zijn Oscar wint, dan moeten we afscheid nemen van al deze hilarische Leo-memes.

11 © Reddit
11 © Pinterest
11 © Reddit
11 © Reddit
11 © memecenter.com
11 © Reddit
Dossier Oscars
Dossier Oscars

Lees alle artikels
Dossier Awards
Dossier Awards

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine