film

Doek valt over Studio Leuven

In Leuven worden vanavond voor de laatste keer films vertoond in de Studio-bioscoop in de Burgemeestersstraat. Studio ging in de universiteitstad in 1968 van start en had jarenlang een goede reputatie omwille van de aandacht voor 'de betere film'. De oorzaak van de sluiting is het gedaalde bezoekersaantal, onder meer door de concurrentie met Kinepolis. "We kunnen met deze eigendom meer rendabele dingen doen", meent uitbater Jan Rastelli.
 
Studio Filmtheaters sloot vijf jaar geleden al zijn andere Leuvense bioscoop, even verderop in de Brabanconnestraat. Op 15 november vorig jaar werd ook de bioscoop in Diest opgedoekt. De groep houdt momenteel dus nog enkel de bioscopen van Geel en Koksijde - deze laatste werd eind 2004 in gebruik genomen - over. De administratie verhuist van Leuven naar Tervuren, de thuishaven van de Rastelli's.
Het is nog onduidelijk wat er met het bioscoopgebouw in Leuven gaat gebeuren. Rastelli zegt "dat er hierover nog niets beslist is en alle opties open zijn".
 
Het Leuvense stadsbestuur maakte al duidelijk dat het niet bereid is het complex aan te kopen, maar wel initiatieven wil nemen om de diverse filmfestivals in de stad die tot nog toe beroep deden op Studio, te behouden. (belga/sam)

nieuws

cult

zine