Video

Dit is de trailer van 'De premier': "Ik wilde de spannendste Belgische film ooit maken"

- Redactie - Bron: Het Laatste Nieuws


Op 19 oktober is het zover: dan gaat Erik Van Looys nieuwste boorling, 'De Premier' in première. Hier krijgt u alvast de trailer te zien. En die doet watertanden.

De film gaat over de premier die wordt gekidnapt. Hij krijgt vervolgens de opdracht om de Amerikaanse president te vermoorden. Doet hij dat niet, dan gaat zijn gezin eraan. De rol van de premier wordt vertolkt door Koen De Bouw, zijn echtgenote door Tine Reymer. Charlotte Vandermeersch is de perswoordvoerster, Stijn van Opstal de chauffeur. Daarnaast zijn onder meer ook Dirk Roofthooft en Wim Willaert in de film te zien.

De trailer wijst alvast op een hyperspannend sfeertje. "We moesten de trailer zo monteren dat er echt niks van het verhaal wordt blootgelegd, omdat je in de film constant op het verkeerde been wordt gezet", zo vertelt regisseur Erik Van Looy aan Het Laatste Nieuws. "Ook daarom verliepen de opnames gesloten, mocht niemand van de pers op de set."

Van Looy zegt dat hij "de spannendste Belgische film ooit" wilde maken. "Het is spektakel en verrassing. En een beetje humor. Serieus, als je je tijdens deze film verveelt, dan ben je ergens tijdens het kijken overleden, denk ik."

'De Premier' is vanaf 26 oktober in onze zalen te zien.

nieuws

cult

zine