Video

Dit is de trailer van 'Black', de nieuwe film van Adil El Arbi en Bilall Fallah

1 © rv

Met 'Black' hebben regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah hun tweede langspeler klaar. Vandaag, in aanloop naar de wereldpremière op het gerenommeerde filmfestival van Toronto op 11 september, lanceert het duo een eerste trailer van de film.

De film vertelt het verhaal van de 15-jarige Mavela, lid van de Brusselse bende Black Bronx. Wanneer ze verliefd wordt op Marwan, een Marokkaanse jongen van een rivaliserende bende in Brussel, worden de twee gedwongen te kiezen tussen hun liefde voor elkaar, of hun loyaliteit voor hun bende.

'Black', gebaseerd op de boeken 'Black' en 'Back' van jeugdauteur Dirk Bracke, zal ook vertoond worden op Film Fest Gent. "El Arbi en Fallah zijn ongelofelijk enthousiaste, bevlogen filmmakers die nu ook weer met 'Black' een echt hedendaagse, actuele en urgente film afleveren", laat artistiek directeur Patrick Duynslaegher weten.

De film wordt op 11 november verwacht in de Belgische filmzalen. Het is de tweede langspeelfilm van het duo Adil El Arbi en Bilall Fallah. De regisseurs scoorden eerder met hun film 'Image' en eind vorig jaar mocht El Arbi zich kronen tot 'Slimste Mens Ter Wereld'.

Bekijk hieronder de trailer.

nieuws

cult

zine