Filmtrailer

Dit is de eerste trailer van 'Façades', een film van de makers van 'Beau Séjour' en 'Clan'

Façades, de nieuwe film van het Brusselse regieduo Kaat Beels (Swooni) en Nathalie Basteyns, gaat zaterdag in première op Film Fest Gent. En daar werd zopas de eerste trailer voor gelanceerd.

Kaat Beels en Nathalie Basteyns regisseerden al samen de gevierde tv-reeksen Clan en het Beau Séjour. In Façades richten ze zich samen op het grote scherm.

3 Still uit 'Façades'. © RV

De film draait om de veertigjarige Alex. “Ze staat ook zelf op een kantelmoment in haar leven, want ze weet dat haar man haar bedriegt”, vertelt Kaat Beels. “Ze twijfelt wat ze met de situatie moet aanvangen. Wanneer haar moeder het op een avond afgetrapt is, komt een geheim uit het verleden naar boven. Dat doet Alex besluiten om de façades te laten vallen. Dat ze het liegen en bedriegen niet meer pikt.”

Bedrog en zelfbedrog

Share

'Het is een ingetogen verhaal, wat in contrast staat met films waar het allemaal niet luid genoeg kan zijn'

Kaat Beels

Paralel met het verhaal, loopt het gegeven dementie, dat zich voordoet bij Alex’ vader. “Dat leek ons een spannend gegeven, in combinatie met dat familiegeheim, want dit personage is niet meer in staat in te schatten wat hij wel of niet mag zeggen.” Toch is dat niet de hoofdmoot. “De hoofdthema’s zijn bedrog en zelfbedrog. Het is een ingetogen verhaal, een intiem portret van een familie, wat in contrast staat met films waar het allemaal niet luid genoeg kan zijn.”

3 Poster van Façades © RV

De trailer van Façades maakt het genre film al mooi duidelijk, vindt ook Beels. “De sfeer en de stijl, maar ook kleine beetjes van het verhaal worden erin verteld.” Naast de trailer wordt vandaag ook de poster gelost, een ontwerp van Amira Daoudi. Onder meer Natali Broods, Johan Leysen en Theo Maassen spelen mee. Zij zullen, samen met de regisseurs, aanwezig zijn op de première in Gent.

Op 14, 15 en 17/10 tijdens Film Fest Gent, filmfestival.be. Op 13/12 komt de film in de zalen.

3 Still uit 'Façades'. © RV
Dossier Film Fest Gent
Dossier Film Fest Gent

Van 10 tot 20 oktober vindt de 44ste editie van Film Fest Gent plaats. Onze Cult.redactie duikt er elf dagen onder, voor de films en de champagne.

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine