Filmnieuws

Bevestigd: Danny Boyle regisseert 25ste Bondfilm, Daniel Craig opnieuw in de hoofdrol

1 Daniel Craig © Reuters

Producers hebben bevestigd dat Trainspotting-regisseur Danny Boyle (61) de 25ste Bondfilm zal inblikken. Daniël Craig (50) kruipt nu ook met zekerheid voor de vijfde keer in de huid van de Britse superspion.

Oscarwinnend regisseur Danny Boyle is vandaag officieel aangekondigd als regisseur van de nieuwe Bondfilm. De Brit verklapte twee maanden geleden al tegenover Metro New York dat hij die taak op zich zou nemen. In het verleden regisseerde hij films als Trainspotting en Slumdog Millionaire

Boyle is de opvolger van Sam Mendes, die de regie in handen had van de vorige twee Bond-films, Skyfall en Spectre. In het verleden werkten hoofdrolspeler Daniel Craig en regisseur Boyle al eens samen. Ze maakten in 2012 een korte film voor de Olympische Spelen in Londen.

De opnames zullen starten in december van dit jaar en de wereldpremière staat gepland voor 25 oktober 2019. "We zijn ontzettend vereerd te mogen aankondigen dat Danny Boyle en Daniel Craig zullen meewerken aan de 25ste franchise van James Bond", laten de producenten weten.

cult

zine