CineMember

Belgische en Nederlandse distributeurs starten 'Netflix voor alternatieve films'

1 Julianne Moore kreeg een Oscar voor Beste Actrice voor de vertolking van de aan alzheimer lijdende professor Alice in 'Still Alice'. © ap

Liefhebbers van arthousefilms kunnen voortaan terecht bij alweer een nieuwe digitale abonneedienst. CineMember biedt toegang tot meer dan vijfhonderd kwaliteitsfilms in België en Nederland, en plaatst zich zo naast de al bestaande platformen Dalton en UniversCine.

CineMember wil digitaal films aanbieden die grotere mainstreamplatformen als Netflix of Telenet niet in hun aanbod opnemen. Voor het vaste bedrag van 9,99 euro per maand krijgt de abonnee onbeperkt toegang tot meer dan vijfhonderd kwaliteitsfilms. Voorlopig is de dienst alleen actief in Vlaanderen, tegen het einde van het jaar zou het dat ook in Franstalig België moeten zijn. 

CineMember is een initiatief van September Film en wordt ondersteund door andere distributeurs als Cinéart, Paradiso, Lumière, Cinemien, In The Air en Just Entertainment. Het aanbod bestaat uit prijswinnende films als Still Alice, La Grande Bellezza en The Artist, maar ook festivalfavorieten als Son of Saul en 21 Grams.

nieuws

cult