Controverse

Is 'Girl' een gevaar voor de transgendergemeenschap? De ballerina uit het verhaal reageert

2 'Girl' van Lukas Dhont. © RV

Ondanks een Golden Globe-nominatie voor beste niet-Engelstalige film, krijgt Girl veel kritiek in de VS. “Een gevaar voor de transgendergemeenschap”, kopte het invloedrijke The Hollywood Reporter afgelopen week. Nu mengt ook Nora Monsecour, de ballerina op wier verhaal de film werd gebaseerd, in het debat.

Girl is geen horrorfilm. Girl draait om moed, dapperheid en medelijden.” Dat schrijft Nora Monsecour in een opiniestuk in The Hollywood Reporter, het invloedrijke Amerikaanse filmmagazine. Monsecour is de transgender-ballerina wier verhaal de jonge regisseur Lukas Dhont inspireerde. Girl, de film die hij maakte, wordt sinds de première in Cannes bedolven onder lof en prijzen, maar in de laatste rechte lijn naar een Oscar-nominatie komt er in de VS ook opvallend veel kritiek. 

Share

Dat Lara wordt vertolkt door Victor Polster, een cisgender-man, leidt ook tot felle reacties – waarom heeft Dhont geen transgenderacteur gecast?

Drie dagen voor de publicatie van Monsecours opiniestuk, verscheen er op de website van The Hollywood Reporter een ander opiniestuk.

nieuws

cult

zine