Dossier Awards

'Veel diarree gevallen' wint prijs voor mooiste spatiefout

1 Signalering Onjuist Spatiegebruik nam deze screenshot van het artikel. © UNKNOWN

De nieuwskop 'Veel diarree gevallen in Nickerie' is onlangs uitgeroepen tot de Onjuiste Spatie van 2011. De titel stond in juli op de Surinaamse nieuwssite GFC Nieuws.

De verkiezing wordt georganiseerd door Signalering Onjuist Spatiegebruik (SOS), dat al jaren optreedt tegen foute spelling. Op de site van de organisatie stemden 1.800 surfers voor hun favoriete fout.

Nipte winst
Het werd een erg nipte overwinning voor 'Veel diarree gevallen in Nickerie', want de titel haalde slechts drie stemmen meer dan het 'wild triootje' van een slager uit Bunnik die een pakket van hert, haas en zwijn verkocht. Mogelijk ging het daar trouwens niet om een fout, maar gewoon om een reclamestunt. De stad Rotterdam vervolledigde het podium met een briefje dat bij de uitgang van het stadhuis hing. 'De bezoekers passen in de paal links van u', stond daarop.

Eerdere winnaars
Vorig jaar ging de overwinning naar de advertentie 'Nijntje kussen 5 euro' van warenhuisketen Vroom & Dreesman. Het jaar daarvoor won het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB met de aankondiging dat de OV-chipkaart het einde van gefrummel met 'losgeld' zou betekenen. (sam)

Dossier Awards
Dossier Awards

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine