Expo

Zo gek hebben we het nog niet gehad

Erik van Lieshout stelt zijn ego tentoon in WIELS

Wie WIELS in Vorst binnenwandelt lijkt wel in een 3D-catalogus van IKEA te zijn aanbeland. De Rotterdamse kunstenaar Erik van Lieshout heeft er zijn ego neergeplant. Zo gek hebben we het nog niet gehad, klinkt het bij het museum. 

Zijn naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen. Toch is Erik van Lieshout in Nederland een sleutelfiguur in de hedendaagse kunstwereld. Hij tekende al een aantal keer present op de Biënnale van Venetië en is geen onbekende in Berlijn, Londen en New York. Vandaag staat hij in WIELS met The Show Must Ego On, een overzichtstentoonstelling bomvol films en installaties.

Share

Van Lieshout fileert op genadeloze wijze het moderne leven met werken waarin hij voornamelijk zijn eigen leven onder de loep neemt

Van Lieshout fileert op genadeloze wijze het moderne leven. Dat doet hij aan de hand van collages, tekeningen, installaties en video's waarin hij voornamelijk zijn eigen leven onder de loep neemt. Zijn werk werd al omschreven als exhibitionistisch, gewelddadig, confronterend en provocerend. In essentie gebruikt hij satire om de kwalen van de samenleving aan het licht te brengen. Hierin spaart hij noch zichzelf, noch zijn medemens. De modale Rotterdammer moet er vaak aan geloven. "Toch zal hij steeds respectvol omgaan met de andere", benadrukt curator Zoë Gray.

nieuws

cult

zine