Expo

We gaan erg ver om ons eten te fotograferen - en topchefs komen in opstand

- Hiske Versprille - Bron: De Volkskrant

Foodporn is niet van vandaag of gisteren. Er zit bovendien ontwikkeling in deze vorm van fotografie: wat we twintig jaar geleden er lekker vonden uitzien, is tegenwoordig yèk!

7 Discovloer van gelatine, 2016. © fotografie: Grant Cornett, food styling: Janine Iversen

#Instafood is niets nieuws: sinds we kunnen praten, kunnen we niet ophouden over eten. En sinds de camera bestaat, fotograferen we wat we in onze mond stoppen.

Tweevoudig driesterrenchef Michel Roux heeft er schoon genoeg van, en hij uit dat als de Fransman die hij is: “Dit maakt me toch zó vré-se-lijk bóós.” De topkok – oprichter van de wereldberoemde zaken Le Gavroche en The Waterside in Engeland – zag hoe gasten op hun pluchen stoelen gingen staan, buren vroegen aan de kant te gaan en, erger nog, zijn wereldberoemde en overheerlijke soufflé Suissesse voor hun neus lieten inzakken.

nieuws

cult

zine