Pelckmans

Uitgever Karl Drabbe ontslagen om 'Vlaamse overtuiging'

1 ©rv

Uitgeverij Pelckmans heeft Karl Drabbe buiten de deur gezet. Drabbe startte bij de uitgeverij als educatief redacteur en werd later uitgever. Onder zijn impuls werd de algemene uitgeverij uitgebreid, nam het Abimo over. Onder zijn leiding ging ook de nieuwe uitgeverij Polis op in Pelckmans.

Share

'Wij zijn met Drabbe onderling overeengekomen dat er buiten de persmededeling niet gecommuniceerd zou worden. Dat behoort tot de interne keuken van de uitgeverij'

Thom Pelckmans

Journalist Walter Pauli schreef op Twitter dat Pelckmans de uitgever ontslagen heeft, omwille van zijn Vlaams-nationalistische overtuiging. "Karl Drabbe is een uitstekend uitgever. Zette Pelckmans/Polis op kaart", tweette hij. "Maar Vlaamse overtuiging zou 'imago' uitgeverij schaden." Die overtuiging uit Drabbe online, als lid van de kernredactie van het Vlaams-nationalistische internettijdschrift Doorbraak.

Zaakvoerder Thom Pelckmans wil dat bericht niet bevestigen. "Ik weet niet uit welke richting die geruchten komen", zegt hij. "Wij zijn met Drabbe onderling overeengekomen dat er buiten de persmededeling niet gecommuniceerd zou worden. Dat behoort tot de interne keuken van de uitgeverij."

In dat eerder karige persbericht rept de uitgeverij met geen woord over 'ontslag': "Nu deze jonge en veelbelovende uitgeverij Polis gelanceerd is, zal Karl een nieuwe wending aan zijn loopbaan geven. Karl verlaat de uitgeverij per direct." Drabbe zelf bevestigt zijn ontslag, maar wil er verder geen commentaar op geven.

nieuws