expo

Twee Vlamingen dingen mee naar Nederlandse Libris Literatuur Prijs

- Bewerkt door: Anneleen De Vel - Bron: belga.be
1 Vorig jaar won de Vlaamse schrijver Yves Petry de Libris Literatuurprijs. © PHOTO_NEWS

Zes schrijvers, onder wie twee Vlamingen, dingen vanavond mee naar de Libris Literatuur Prijs, een van de belangrijkste literaire prijzen van Nederland. A.F.Th. van der Heijden (met 'Tonio'), Jeroen Brouwers ('Bittere bloemen'), Jan Van Loy ('Ik, Hollywood'), Miquel Bulnes ('Het bloed in onze aderen'), Jan van Mersbergen ('Naar de overkant van de nacht') en Ivo Victoria ('Gelukkig zijn we machteloos') zijn de auteurs die op de shortlist zijn beland.

Tijdens het tv-programma Nieuwsuur maakt juryvoorzitter Robbert Dijkgraaf bekend wie de winnaar is van de Libris Literatuur Prijs, waaraan een geldbedrag is verbonden van 50.000 euro. De afgelopen drie jaar werd de prijs gewonnen door een Vlaming. De winnaar in 2011 was Yves Petry met zijn boek 'De maagd Marino'. Dit jaar behoren twee Vlamingen tot de kanshebbers: Jan Van Loy en Ivo Victoria.

De Libris Literatuur Prijs wordt elk jaar toegekend aan het beste Nederlandstalige literaire fictieboek uit het jaar ervoor. De jury boog zich over 154 ingezonden titels.

nieuws

cult