Kunst

Picasso ter waarde van 70 miljoen dollar beschadigd, net voor veiling

- Redactie - Bron: The New York Times, ABC News
4 'Le Marin'. © AFP

Een bijzonder kostelijk foutje: iemand heeft per ongeluk een schilderij van Pablo Picasso beschadigd. Dat meldt het bekende veilinghuis Christie’s, vlak voor het topstuk onder de hamer zou gaan. De geschatte waarde? Een slordige 70 miljoen dollar.

4 Steve Wynn, voormalig CEO van Wynn Resorts. © REUTERS

Het schilderij is eigendom van miljardair en Amerikaanse hotel -en casinomagnaat Steve Wynn (76). Vreemd genoeg is het niet de eerste keer dat één van zijn Picasso’s beschadigd raakt. In 2006 takelde hij eigenhandig zijn topstuk Le Rêve zwaar toe door er op een feestje in Las Vegas met zijn elleboog in te belanden. Het resultaat was een gat van naar verluidt de grootte van een muntstuk. In 2013 verkocht Wynn het schilderij – volledig opgelapt – aan miljardair Steven A. Cohen voor 155 miljoen dollar.

4 Het herstelde schilderij 'Le Rêve' werd uiteindelijk verkocht voor 155 miljoen dollar. © Picasso

Restaurateurs zetten ook deze keer alles op alles om het beschadigde Le Marin te redden, maar de veiling van vandaag moest uitgesteld worden. Het is niet duidelijk wie de averij heeft toegebracht en hoe groot de schade is. Het kunstwerk zou de tweede Picasso worden die Christie's in minder dan een week veilt. Vorige week ging Fillette a la corbeille fleurie onder de hamer voor 115 miljoen dollar. 

4 Het kunstwerk 'Fillette a la corbeille fleurie' werd verkocht voor 115 miljoen dollar. Het was een stuk uit de collectie van Peggy en David Rockefeller. © AP

nieuws

cult

zine