Musea

Ook in het Jubelparkmuseum regent het binnen

- Redactie - Bron: De Standaard
1 De centrale hal van de oudheidcollectie in het Jubelparkmuseum. © Wikimedia Commons/Wikiit2013

Net als de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten heeft het Brusselse Jubelparkmuseum te kampen met binnensijpelend water. Volgens De Standaard moest het museum de afgelopen jaren al meerdere zalen sluiten wegens waterschade.

Het museum, officieel het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis, bezit een waardevolle archeologie- en kunstcollectie, waaronder een unieke collectie mummies. Maar door aanhoudende waterproblemen dreigt die collectie schade op te lopen. Meerdere ruimtes zijn op dit moment afgesloten voor het publiek.

De renovatieplannen liggen klaar, maar lopen vertraging op. Het Fonds InBev-Baillet Latour beloofde al anderhalf miljoen euro voor de inrichting van een nieuwe zaal met twintigste-eeuwse Belgische kunst, maar de herstelling van het dak laat op zich wachten. Hiervoor is de Regie der Gebouwen verantwoordelijk.

Bovendien dreigt het museum door de problemen overheidsgeld mis te lopen. Het kreeg een eenmalige subsidie van 500.000 euro, maar moet die binnen een jaar spenderen. En zolang het dak lekt, kan dat niet. 

nieuws

cult

zine