Louvre

Louvre lanceert 'Beyoncé en Jay Z'-tour

1 Beyoncé en Jay Z in de clip van 'Apeshit'. © YouTube

Voor hun nieuwste videoclip 'Apeshit', huurden Beyoncé en Jay Z het Louvre af. De clip werd van kop tot teen wereldwijd geanalyseerd en dat is ook het Louvre niet ontgaan. Door het grote succes organiseert het bekende museum een tour gebaseerd op de clip van Beyoncé en Jay Z. 

Tijdens de clip, met de danspassen van landgenoot Sidi Larbi Cherkaoui, passeren zeventien kunstwerken de revue, zoals de Mona Lisa van Leonardo DaVinci, De kroning van Napoleon van Jacques-Louis David en de beroemde Venus van Milo.

Fans kunnen al die kunstwerken nu ook met hun eigen ogen bewonderen. Speciaal voor hen organiseert het Louvre een rondleiding van zo’n 90 minuten. Tijdens de tour kun je een kijkje nemen op de locaties waar Beyoncé en Jay Z hebben gefilmd. Je komt ook te weten waarom die specifieke kunstwerken in beeld gebracht werden.

Het is overigens niet de eerste keer dat het Louvre een tour opzet gebaseerd op muzikale artiesten. Ook voor will.i.am werd al eens hetzelfde gedaan toen hij een documentaire had gemaakt met als thema het Louvre. 

nieuws

cult

zine