expo

Eerste 'Festival van de architectuur' in gaststad Antwerpen

Het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) organiseert van 8 tot en met 17 september voor de eerste keer het 'Festival van de architectuur'. Het festival zet met meer dan honderd activiteiten de architectuurcultuur in de verf. Dit jaar is Antwerpen de gaststad.

1 © Bob Van Mol

Het tweejaarlijkse evenement dat iedere editie in een andere stad georganiseerd wordt, staat stil bij het belang van goede architectuur. Daarnaast focust het festival op de verrassende raakvlakken waarbinnen onder meer architecten, kunstenaars, performers en bewoners elkaar ontmoeten. "Architectuur is fundamenteel meertalig", meent Christophe Grafe, directeur van het Vlaams Architectuurinstituut.

Share

Het Vlaams Architectuurinstituut en Heritade slaan de handen in elkaar om projecten te tonen waarin hedendaagse architectuur en onroerend goed elkaar ontmoeten

Het festival gaat op vrijdag 8 september van start met de Nacht van de architectuur in deSingel, in samenwerking met de beroepsvereniging voor architecten. Die avond komt ook het spraakmakende Landschip aan van het kunstenaarscollectief Time Circus. Het schip zal tijdens het festival voor anker liggen op de site van deSingel.

Op zondag 10 september stellen opmerkelijke gebouwen en ontwerpbureaus in Vlaanderen en Brussel hun deuren open tijdens de Dag van de Architectuur. Het Vlaams Architectuurinstituut en Heritade slaan de handen in elkaar om projecten te tonen waarin hedendaagse architectuur en onroerend goed elkaar ontmoeten. De samenwerking sluit aan bij de Dag van de architectuur en Open Monumentendag.

Het festival komt voort uit de Dag van de Architectuur, die het brede publiek laat kennismaken met opmerkelijke hedendaagse architectuur in Vlaanderen en Brussel. De laatste editie trok zowat 25.000 bezoekers en toonde meer dan 80 ontwerpen. 

nieuws

cult

zine