Aanslagen Brussel

Brusselmans: "Ik eis als linkse denker het recht om op te komen voor mijn cultuur"

1 Herman Brusselmans: "Zij die opkomen voor de rechten van de moslims, kun je vergelijken met diehard feministen." © Bob Van Mol

"Vlaanderen is absoluut niet racistisch. Buitenlanders mogen hier leven zoals ze willen. Moslims krijgen hier moskeeën en mogen een hoofddoek dragen. Oké, er zijn wat discussies, maar die zijn politiek. Niemand die hier binnenkomt, heeft te klagen." Dat zegt schrijver en columnist Herman Brusselmans in een interview met Humo nadat zijn uithaal naar politiek correct links vorige week viraal ging.

Share

'Het verwijt dat wij die kerels zo erg naar de afgrond hebben geduwd dat ze niet anders kúnnen dan lid worden van IS, doet me steigeren'

Herman Brusselmans

"Iedereen krijgt kansen", zegt Brusselmans nog. "Het verwijt dat wij die kerels zo erg naar de afgrond hebben geduwd dat ze niet anders kúnnen dan lid worden van IS, doet me steigeren. (...) IS is een extremistische groepering, die uit is op verovering, die de westerse cultuur, met onze korte rokjes en onze David Bowies, naar de kloten wil helpen. Dan eis ik, als linkse denker, het recht op om op te komen voor mijn cultuur."

"Zij die opkomen voor de rechten van de moslims, kun je vergelijken met diehard feministen: waar ze ooit voor hebben gevochten, is intussen bereikt. Ik zeg niet dat er geen seksisme meer is, maar het bestaat alleen nog bij idioten, net zoals de discriminatie van allochtonen alleen nog bestaat bij een kleine minderheid van neofascisten of bij de complete debielen van het Vlaams Belang."

"De overgrote meerderheid vindt het niet meer dan normaal dat een vrouw evenveel verdient als een man. Ik ken ook niemand die discrimineert. In mijn multiculturele buurt gaan we bij elkaar op restaurant en kopen we groenten in de Marokkaanse winkel. Mijn stamcafé is een Turkse bar. Nergens zie ik een reden waarom iemand zou zeggen: `Nu heb ik het gehad met jullie democratie. Ik ga naar Syrië en binnenkort kom ik terug en laat ik mezelf ontploffen op de metro.'"

Lees het volledige interview met Herman Brusselmans deze week in Humo.

Dossier Boeken
Dossier Boeken

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine