expo

Bieke Depoorter treedt toe tot select clubje Magnumfotografen

De jonge Vlaamse fotograaf Bieke Depoorter (27) is benoemd tot associate member van het befaamde fotoagentschap Magnum. Dat schrijft De Standaard vandaag. Depoorter was er al sinds juli 2012 nominee en is nu de vijfde Belg die is opgenomen in de selecte groep fotografen.

Bieke Depoorter behaalde in 2009 haar masterdiploma fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent. Dat jaar reisde ze door Rusland en fotografeerde ze de mensen bij wie ze logeerde. Dat leidde tot 'Ou Menya', een project waarvoor ze verscheidene prijzen ontving waaronder de Magnum Expression Award.

Op dit moment legt Bieke de laatste hand aan 'I am about to call it a day', een gelijkaarding project in de Verenigde Staten. De foto's zullen dit jaar gepubliceerd worden in haar tweede boek. Tegelijk werkt ze verder aan 'In between', waar ze het leven van Egyptische families op het platteland in beeld brengt.

Het fotoagentschap Magnum werd opgericht in 1947. Het vertegenwoordigt een selecte groep fotografen en heeft een beeldbank met meer dan een miljoen foto's.

nieuws

cult

zine